Sestavine:
Sestavine za vegansko čokoladno kremo:
- 300 ml kokosovega mleka*
- 300 g temne čokolade (lahko je jedilna, še bolje se obnese temna)
- ½ cimeta
- ščepec kardamoma
Vedno smo vajeni kreme delati iz masla, smetane, maskarpone sira, skute … tovrstne pripravke med veganskimi izdelki težko in redkokdaj najdemo. Čeprav se zdi včasih nenavadno in skoraj nemogoče, je veganske kreme, namaze in omake enostavno pripraviti. Sledeči recept je eden najbolj enostavnih in izjemno uporaben. Poda se k sadju, oreščkom, deluje kot nadev za pito, kot dodatek k sladoledu, kot topla polivka … Čokolade konec koncev ni nikoli preveč.
Kokosovo mleko: meni najljubše je Hoferjevo kokosovo mleko. Preizkusila sem jih že precej, od bio variant do navadnih, pa se omenjena najbolje obnese v primeru te kreme. Za curry-je in podobne enolončnice in juhe so tudi ostale znamke dobre, za to kremo pa je vseeno najboljša ta.