Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Veganska čokoladna krema

 • (1)
 • Čas priprave: 15 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 4
veganska cokoladna krema

Vedno smo vajeni kreme delati iz masla, smetane, maskarpone sira, skute … tovrstne pripravke med veganskimi izdelki težko in redkokdaj najdemo. Čeprav se zdi včasih nenavadno in skoraj nemogoče, je veganske kreme, namaze in omake enostavno pripraviti. Sledeči recept je eden najbolj enostavnih in izjemno uporaben. Poda se k sadju, oreščkom, deluje kot nadev za pito, kot dodatek k sladoledu, kot topla polivka … Čokolade konec koncev ni nikoli preveč.V primeru pite je najbolje, da jo damo v zamrzovalnik, pustimo vsaj kakšno uro, nato pa jo postavimo na pult za kakšnih 5 minut, da se malo odtali. Po tem jo lahko normalno narežemo in preostanek postavimo nazaj v zamrzovalnik. Če želimo kremo jesti kot puding, je dovolj, da jo damo v skodelice in jih postavimo v hladilnik, da se krema ohladi in strdi. V obeh primerih lahko na ohlajeno in strjeno kremo dodamo sadje, oreščke, semena ipd.


Nasveti pri pripravi veganske čokoladne kreme:

Kokosovo mleko: meni najljubše je Hoferjevo kokosovo mleko. Preizkusila sem jih že precej, od bio variant do navadnih, pa se omenjena najbolje obnese v primeru te kreme. Za curry-je in podobne enolončnice in juhe so tudi ostale znamke dobre, za to kremo pa je vseeno najboljša ta.


Namesto cimeta in kardamoma, ki poudarita okus čokolade, lahko v kremo dodate 2-4 žlice močne črne kave (ali pa en espresso), odvisno od tega, kako močna želite, da je krema. Tudi to bo lepo poudarilo okus čokolade.


Dlje ko kremo kuhamo, bolj je gosta. Če želimo kremasto polivko, jo lahko kuhamo manj časa, če pa želimo nadev za pito, potem jo je bolje kuhati malo dlje, da se dobro zgosti. V vsakem primeru pa morate paziti, da se ne zažge.  


Recept je prispevala Vita.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Veganska čokoladna krema

 • Čas priprave: 15 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 4

Sestavine:

 • 300 ml kokosovega mleka*
 • 300 g temne čokolade (lahko je jedilna, še bolje se obnese temna)
 • ½ cimeta
 • ščepec kardamoma

Navodila za uporabo:

1. Korak Kokosovo mleko vlijemo v kozico in dodamo na koščke nalomljeno čokolado.
2. Korak Na srednjem ognju segrevamo in vsake toliko časa premešamo (lahko z žlico ali vilicami, še bolje z metlico). Ko se začne čokolada topiti, mešamo vedno bolj redno. 
3. Korak Mešanico zavremo, nato pa na nizkem ognju kuhamo 10 minut. Želimo, da je krema precej gosta že ko je topla, zato lahko po potrebi kremo kuhamo še dlje časa, da voda izhlapi. Pazimo, da se ne prime na dno – redno mešamo. Pri tem je veliko odvisno od kokosovega mleka (glej nasvete spodaj).
4. Korak Kremo nato vlijemo v skodelice ali v pečeno testo za pito in pustimo, da se ohladi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno