Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Tradicionalne ruske kape

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 27
tradicionalne ruske kape

Ni je poroke, krsta ali katerega koli drugega praznovanja brez tradicionalnih ruskih kap, ki navdušijo praktično vse goste.


Recept je posredovala Vesna.


Pa dober tek!
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Tradicionalne ruske kape

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 27

Sestavine:

  • Pekač
  • Kozico
  • Dve veliki skledi
  • Metlica
  • Kuhalnica
  • Žlica
  • Nož za rezanje kruha
  • Jedilni nož
  • Tehtnica
  • Lopatka
  • Cedilo
  • Kozica
  • Merica za tekočino
  • 6 jajc
  • rum
  • 180 gramov sladkorja
  • 150 gramov moke
  • vrečka pecilnega praška
  • vanilijev sladkor
  • dve žlici temnega črnega kakava
  • 0,5 litrov mleka
  • 50 gramov koruznega škroba
  • 4 vrečke vaniljevega sladkorja
  • 1 vaniljev strok – semena
  • 200 gramov masla
  • 200 gramov sladkorja
  • 500 gramov kokosove moke

Navodila za uporabo:

1. Korak V prvem koraku pečico segrejemo na 180 stopinj Cezija, nato se lotimo priprave  biskvita. Najprej v dve skledi ločimo beljake od rumenjakov in v rumenjake sladkor in  vaniljev sladkor. Zmes nato penasto vmešamo do bledo rumene barve z enkrat povečanim volumnom. Zmesi dodamo rum in ga počasi vmešamo z lopatko v jajčno zmes. Nato v to zmes dodamo še moko, pecilni prašek in kakav.
2. Korak Vse skupaj rahlo zmešamo z lopatko, dokler ne izgine vsa sled moke v zmesi. V zadnjem koraku beljake stepene v čvrst sneg in ga počasi ter postopoma komponiramo v zmes, dokler ne nastane gladka zmes.
3. Korak Pripravimo si nizek pekač s peki papirjem in zmes vlijemo v pekač ter jo damo peči v pečico za 15 minut.
4. Korak Medtem ko se biskvit peče pripravimo vaniljevo kremo in sicer v prvem koraku v  merilni posodi izmerimo 100 ml mleka in mu dodamo škrob ter vaniljev sladkor.
5. Korak Ostale 400 ml mleka vlijemo v kozico in mu dodamo odprt prazen vaniljev strok in vaniljeva semena. Ko mleko zavremo dodamo mešanico mleka s škrobom in vse skupaj mešamo dokler se krema na zgosti. Kremo nato precedimo in jo pokrijemo s plastično folijo na dotik ter postavimo na hladno, da se ohladi.
6. Korak Za preliv v kozici stopimo maslo in mu nato dodamo čokolado, vse skupaj segrevamo, dokler ne nastane tekoč čokoladni preliv.
7. Korak Nato ohlajen biskvit razrežemo na poljubno velike kroge in jih prerežemo na polovico.
8. Korak Vmes nato dodamo plast kreme in ruske kape namažemo še ob straneh.
9. Korak Strani nato povaljamo v kokosovi moki, na vrhu pa z žličko naredimo krog iz čokoladnega preliva in pazimo, da nam ta ne steče po straneh.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno