1
Po zgornjem receptu zamesimo testo. Natančnejši opis dobite TUKAJ. Ko je testo ohlajeno, ga spečemo (uporabimo slepi način peke) in ohladimo. Med hlajenjem pite naredimo nadev.
2
Orehe in lešnike stresemo v multipraktik. Zmeljemo v nekakšno moko. Dodamo še sladkor, ščepec soli, Tahiti vanilijo ali burbonsko vanilijo, maslo, ki je zmehčano na sobno temperaturo in moko. Dobro zmiksamo, da se vse sestavine premešajo. Stresemo v srednje veliko posodo, dodamo še jajca in beljak ter vse skupaj zelo dobro pomešamo.
3
Postavimo v hladilnik za 15 – 30 minut.
4
Preostali čas porabimo še za pripravo sliv. Slive dobro operemo in osušimo. Nato jih razpolovimo, odstranimo koščice in polovičke še razpolovimo (tako, da iz ene slive dobimo 4 manjše dele). Pri tem smo zelo pozorni, da so slive čim bolj enakomerno narezane, saj bodo kasneje vplivale na izgled pite.
5
Ohlajeno testo nato napolnimo z nadevom, ki smo ga prej pripravili. Z lopatko ali žlico ga enakomerno razporedimo po testu. Nato po nadevu poljubno razporedimo še narezane slive. Pita je pripravljena za v pečico!
6
Pečico ogrejemo na temperaturo, pri kateri navadno pečemo pite. Ta temperatura se razteza med 175 °C – 180 °C. Pito pečemo približno 50 minut. Po pretečenem času preverimo, če je pita že zlato rjave barve. Če je, jo vzamemo iz pečice in ohladimo, če ne, podaljšamo čas pečenja še za nekaj minut.
7
Postrežemo ohlajeno pito. Potresemo jo lahko z sladkorjem v prahu ali pa s kepico vaniljevega sladoleda ter smetano.