Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Puhasti češki cmoki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 8
puhasti-ceski-cmoki

Češki cmoki, ali "knedlíky", so klasična sestavina češke kuhinje, ki jih pogosto postrežejo kot prilogo k mesnim jedem, zlasti z omakami, kot je golaž, ali pa s tradicionalnimi češkimi jedmi, kot je "svíčková".


Ta puhasta in lahka priloga je narejene predvsem iz krušnega ali krompirjevega testa. Sledi preprost recept za klasične kruhove češke cmoke, ki bodo odlično dopolnili vaše obroke.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 500g moke
  • 200ml mlačnega mleka
  • 1 jajce
  • 1 žlička soli
  • 2 žlički suhega kvasa
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica stopljenega masla
  • Začimbe po okusu
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Priprava kvasa: V majhni skledi zmešajte mlačno mleko, suhi kvas in sladkor. Pustite stati 10 minut, da se kvas aktivira.
2
Zamesite testo: V večjo skledo presejte moko in dodajte sol. V sredini naredite jamico, vanjo vlijte prej pripravljeno kvasno zmes, jajce in stopljeno maslo. Z rokami ali mešalnikom z gnetilnimi kavlji zamesite gladko in elastično testo. Če želite, lahko dodate kocke kruha.
3
Vzhajanje: Testo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati na toplem mestu približno 1 uro, da podvoji volumen.
4
Oblikovanje cmokov: Vzhajano testo razdelite na 2-3 dele. Vsak del oblikujte v dolg svaljek. Lahko jih zavijete v krpo, da ohranijo obliko med kuhanjem.
5
Kuhanje cmokov: V velikem loncu zavrite vodo, solite. Cmoke položite v vrelo vodo. Kuhamo jih približno 20 minut. Cmoki so kuhani, ko priplavajo na površje in so na dotik čvrsti.
6
Serviranje: Kuhane cmoke vzemite iz vode, odstranite krpo (če ste jo uporabili), in jih narežite na rezine. Postrezite tople kot prilogo k mesnim jedem z omakami.

Avtor:
Ana F.,

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,78 €
Skupaj:
7,80 €7,02 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno