Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Polnjeni lignji

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
polnjeni lignji

Lignji, bogata morska hrana s selenom in omega maščobnimi kislinami, ki nas ob okušanju odpeljejo na sproščen morski dopust. Pri nas so najbolj cenjeni Jadranski lignji, danes pa vam predstavimo recept, v katerem bodo lignji dobili slastno polnilo.

Sestavine zadoščajo za približno tri porcije.


Nasvet: Polnjene lignje bi lahko popekli v pečici 20 minut na 200 stopinj Celzija, vendar je tam več možnosti, da bi vrečke popokale.

Ravno tako je več možnosti, da popokajo, če jih pripravljate brez omake na ponvi.

Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Polnjeni lignji

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • Ozko malo žličko za polnjenje lignjev
  • Posodo za nadev
  • 2 ponvi
  • Žlico
  • Nož
  • Desko
  • Papirnate brisače
  • 500 g lignjev in lovk
  • 1/2 čebule, za sam okus lahko dodate tudi čebulo v prahu
  • Olje
  • 1 šampinjon
  • 3 stroke česna, za še bolj intenziven okus pa lahko uporabite tudi česen v prahu
  • 1 žličko zelenjavne osnove
  • 1/2 čajne žličke začimbne mešanice za ribe
  • 1-2 žlici riža
  • 20 g drobtin
  • 1 jajce
  • Sol
  • 5 žlic belega vina
  • 5 žlic vode

Navodila za uporabo:

1. Korak Lignje in lovke sperite pod tekočo vodo in jih osušite s papirnato brisačo.
2. Korak Lovke narežete na manjše kose.
3. Korak Nasesekljano čebulo popražite na olju in ji dodajte drobno sesekljanj šampinjon, začimbno mešanico za ribe in vse skupaj dobro popražite.
4. Korak Dodajte še narezane lovke in riž ter še malo popražite.
5. Korak Ko riž postekleni, dodajte žlico vroče vode in ponev odstavite z ognja.
6. Korak Dodajte sesekljan česen in ponev pustite pokrito, da se ohladi.
7. Korak V ohlajeno zmes vmešajte zelenjavno osnovo, jajce, sol in drobtine. Nadev dobro premešajte in z žličko napolnite vrečke lignjev.
8. Korak Napolnite jih le do polovice, saj se bo nadev med peko širil, ligenj pa krčil.
9. Korak Napolnjene lignje zašpilite z zobotrebcem.
10. Korak V ponev nalijte malo olja in popražite polnjene lignje. Preden se primejo dna ponve, jim dodajte 5 žlic belega vina in 5 žlic vroče vode. Posolite ter dušite lignje približno 20 minut, jih med tem večkrat obrnite in po potrebi dodajte vodo.
11. Korak Postrezite s poljubno prilogo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno