Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Nutelloti - Nutellini piškoti

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
nutelloti - nutellini piskoti

Nutelloti so mehki in mamljivi piškoti, katerih glavna sestavina je - kot že ime samo nakazuje - Nutella. Njihov okus razveseli tako stare, kot mlade. Dodaten plus pa je še ta, da za pripravo potrebujemo zgolj tri glavne sestavine. Gre namreč za zelo enostavne piškote. ;)



Pa dober tek!
Ekipa Začimbe.si    

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Nutelloti - Nutellini piškoti

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 200 g Nutelle
  • 1 jajce
  • 150 g moke
  • 1/2 čajne žličke arabske kavne mešanice

Navodila za uporabo:

1. Korak V kolikor je Nutella trda, jo moramo najprej zmehčati. V polovico lonca nalijemo vodo in jo segrejemo. V vodo postavimo kozarec in čakamo, da se Nutella malo stopi.
2. Korak Ko je Nutella pripravljena, v posodo za mešanje odmerimo približno 170 gramov.
3. Korak

V drugi posodi razžvrkljamo jajce.

4. Korak Jajce in arabsko kavno mešanico dodamo k Nutelli. Dobro premešamo.
5. Korak

K mešanici počasi dodajamo moko.

6. Korak Mešamo in gnetemo dokler ne dobimo lepega testa.
7. Korak Testo ovijemo v plastično folijo ali pa ga postavimo v posodo in s folijo zavijemo celotno posodo.
8. Korak Za približno eno uro postavimo v hladilnik.
9. Korak Ko se testo ohladi, ga razpolovimo in zvaljamo v svaljek.
10. Korak Svaljek narežemo na manjše koščke – potrudimo se, da so čim bolj enaki.
11. Korak Na pladenj položimo peki papir.
12. Korak Manjše koščke med dlanmi zvaljamo v kroglice.
13. Korak Ko naredimo vse kroglice, z blazinico prsta kar močno pritisnemo v sredino vsake kroglice. Tako naredimo udolbinico, v katero bomo, ko bodo piškoti pečeni, vbrizgali čokolado.
14. Korak Pečico segrejemo na 165 ºC in pečemo med 12 – 15 minut. Na čas moramo biti kar precej pozorni, saj se hitro lahko naredi, da so piškoti preveč pečeni oziroma preveč trdi.
15. Korak Preostalo Nutello stresemo v dresirno vrečko. V luknjice nabrizgamo čokolado. V kolikor dresirnih vrečk nimamo, si pomagamo z majhno žličko. V tem primeru malo bolj “packamo” – a rezultat je kljub temu zelo okusen.  V luknjice lahko nabrizgamo tudi belo stopljeno čokolado.
16. Korak Piškote lahko po želji dekoriramo z narezanimi mandlji, lešniki …
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno