Nutelloti so mehki in mamljivi piškoti, katerih glavna sestavina je - kot že ime samo nakazuje - Nutella. Njihov okus razveseli tako stare, kot mlade. Dodaten plus pa je še ta, da za pripravo potrebujemo zgolj tri glavne sestavine. Gre namreč za zelo enostavne piškote. ;)
Pa dober tek!
Ekipa Začimbe.si
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Nutelloti - Nutellini piškoti
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
Št. sestavin:
9
Sestavine:
200 g Nutelle
1 jajce
150 g moke
1/2 čajne žličke arabske kavne mešanice
Navodila za uporabo:
1. Korak
V kolikor je Nutella trda, jo moramo najprej zmehčati. V polovico lonca nalijemo vodo in jo segrejemo. V vodo postavimo kozarec in čakamo, da se Nutella malo stopi.
2. Korak
Ko je Nutella pripravljena, v posodo za mešanje odmerimo približno 170 gramov.
6. Korak
Mešamo in gnetemo dokler ne dobimo lepega testa.
7. Korak
Testo ovijemo v plastično folijo ali pa ga postavimo v posodo in s folijo zavijemo celotno posodo.
8. Korak
Za približno eno uro postavimo v hladilnik.
9. Korak
Ko se testo ohladi, ga razpolovimo in zvaljamo v svaljek.
10. Korak
Svaljek narežemo na manjše koščke – potrudimo se, da so čim bolj enaki.
11. Korak
Na pladenj položimo peki papir.
12. Korak
Manjše koščke med dlanmi zvaljamo v kroglice.
13. Korak
Ko naredimo vse kroglice, z blazinico prsta kar močno pritisnemo v sredino vsake kroglice. Tako naredimo udolbinico, v katero bomo, ko bodo piškoti pečeni, vbrizgali čokolado.
14. Korak
Pečico segrejemo na 165 ºC in pečemo med 12 – 15 minut. Na čas moramo biti kar precej pozorni, saj se hitro lahko naredi, da so piškoti preveč pečeni oziroma preveč trdi.
15. Korak
Preostalo Nutello stresemo v dresirno vrečko. V luknjice nabrizgamo čokolado. V kolikor dresirnih vrečk nimamo, si pomagamo z majhno žličko. V tem primeru malo bolj “packamo” – a rezultat je kljub temu zelo okusen. V luknjice lahko nabrizgamo tudi belo stopljeno čokolado.
16. Korak
Piškote lahko po želji dekoriramo z narezanimi mandlji, lešniki …
Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo nutellotov - nutellinih piškotov:
200 g Nutelle
1 jajce
150 g moke
1/2 čajne žličke arabske kavne mešanice
Navodila za uporabo:
Postopek priprave piškotov:
V kolikor je Nutella trda, jo moramo najprej zmehčati. V polovico lonca nalijemo vodo in jo segrejemo. V vodo postavimo kozarec in čakamo, da se Nutella malo stopi.
Ko je Nutella pripravljena, v posodo za mešanje odmerimo približno 170 gramov.
Testo ovijemo v plastično folijo ali pa ga postavimo v posodo in s folijo zavijemo celotno posodo.
Za približno eno uro postavimo v hladilnik.
Ko se testo ohladi, ga razpolovimo in zvaljamo v svaljek.
Svaljek narežemo na manjše koščke – potrudimo se, da so čim bolj enaki.
Na pladenj položimo peki papir.
Manjše koščke med dlanmi zvaljamo v kroglice.
Ko naredimo vse kroglice, z blazinico prsta kar močno pritisnemo v sredino vsake kroglice. Tako naredimo udolbinico, v katero bomo, ko bodo piškoti pečeni, vbrizgali čokolado.
Pečico segrejemo na 165 ºC in pečemo med 12 – 15 minut. Na čas moramo biti kar precej pozorni, saj se hitro lahko naredi, da so piškoti preveč pečeni oziroma preveč trdi.
Preostalo Nutello stresemo v dresirno vrečko. V luknjice nabrizgamo čokolado. V kolikor dresirnih vrečk nimamo, si pomagamo z majhno žličko. V tem primeru malo bolj “packamo” – a rezultat je kljub temu zelo okusen. V luknjice lahko nabrizgamo tudi belo stopljeno čokolado.
Piškote lahko po želji dekoriramo z narezanimi mandlji, lešniki …