Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Karibi na krožniku

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16
karibi na krozniku
Kdo si v teh dneh ne bi želel malo barv in izzivov tudi na krožniku. Popestrite si svoj jedilnik z okusnim lososom in barvito prilogo.

Sestavine zadoščajo za 3 osebe.



Recept prispevala Monika  


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Karibi na krožniku

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • Pekač
  • Manjšo posodo za medeni premaz
  • Žlico
  • Nož
  • Ponev za zelenjavo
  • 3 velike kose lososovega fileja
  • 1-2 žlici tekočega medu
  • Mešanico začimb Za ribe (karibska mešanica)
  • Rumeno gorčico v prahu
  • Sol
  • Olje za peko
  • Brstični ohrovt, par glavic
  • Rumeno papriko
  • Veliko korenje
  • Veliko čebulo
  • Velik por

Navodila za uporabo:

1. Korak Pekač namažite z oljem, fileje lososa pa nasolite.
2. Korak Zmešajte med, gorčico in začimbno mešanico za ribe - začimbe lahko količinsko dodate po svojem okusu.
3. Korak Fileje lososa s kožno stranjo položite v pekač in z medeno mešanico premažite zgornji del fileja.
4. Korak Pekač položite v ogreto pečico in pecite 20 minut na 200 stopinj Celzija. Če boste uporabili funkcijo žar, pecite le 10-15 minut.
5. Korak Med peko se lotite priprave zelenjavne priloge - Zelenjavo dobro operite, čebulo in korenje olupite in vso zelenjavo narežite na srednje kose, velikosti grižljaja.
6. Korak Ponev naoljite z žlico olja, dodajte narezano zelenjavo, jo posolite, dobro premešajte in pokrito dušite. Med dušenjem tudi večkrat premešajte.
7. Korak Dušite jo lahko popolnoma do mehkega ali pa samo toliko, da še ohrani svojo čvrstost.
8. Korak Ko sta losos in zelenjava gotova, postrezite še topla na krožniku in uživajte v barvi in okusu. Upamo, da vas poneseta nekam daleč stran v tople in lepe kraje.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno