Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Divjina v loncu

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 22
divjina v loncu
Ko kupite divjačinsko meso, si želite zanj uporabiti malo drugačen, ne vsakdanji recept. Danes lahko pripravite meso divjega prašiča v omaki malo drugače!

Količine zadostujejo za 3 - 4 osebe


Prispevek prispevala Monika


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • Večji lonec za kuhanje omak s pokrovko
  • Vilice
  • Nož
  • Desko
  • Žlico
  • Kuhalnico
  • Lupilec za korenje
  • 350 g mesa divjega prašiča za golaž
  • 240 gramov fižola v zrnu
  • 1 veliko čebulo
  • 50 g slanine
  • 1 dl sladke smetane
  • 2 dl vroče vode
  • 1 korenje
  • 5 srednje velikih kislih kumaric
  • Strok česna
  • 2 žlici sušene jušne zelenjave
  • Muškatni orešček
  • Kumin
  • Piment
  • 1 žlico moke
  • Sol
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Meso najprej podušite v pokriti posodi v lastnem soku, približno 20 minut oz. toliko časa, dokler se lastni sok ne pokuha.
2
Medtem, ko se meso duši, olupite in nasekljajte čebulo.
3
Nasekljajte tudi olupljen česen in korenje.
4
Slanino in kisle kumarice narežite na drobne koščke.
5
Fižol lahko skuhate ali uporabite konzerviranega. Slednjega precedite.
6
Podušenemu mesu dodajte nasekljano čebulo, muškatni orešček, piment, kumin in sušeno jušno zelenjavo. Dobro premešajte.
7
Dodajte narezane kumarice in korenje, spet dobro premešajte in dušite 5 minut.
8
Dodajte žlico moke in jo dobro vmešajte k mesu, da ne ostanejo grudice.
9
Prilijte sladko smetano in vročo vodo. Posolite, dodajte sesekljan česen in na zmernem ognju omako kuhajte 1 uro. Vmes večkrat premešajte.
10
Po eni uri dodajte še fižol in kuhajte še približno pol ure.
11
Kose mesa lahko vzamete iz omake, jih razrežete na manjše kose in vrnete nazaj v lonec. Tako bo meso res mehko in prepojeno z okusi.
12
Ko je omaka kuhana, izklopite štedilnik, dodajte narezano slanino, dobro premešajte in pustite omako počivati 5 minut.
13
Postrezite s pire krompirjem, testeninami, rižem, kruhovimi cmoki ali drugo prilogo po vašem okusu.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno