Ko kupite divjačinsko meso, si želite zanj uporabiti malo drugačen, ne vsakdanji recept. Danes lahko pripravite meso divjega prašiča v omaki malo drugače!
Količine zadostujejo za 3 - 4 osebe
Prispevek prispevala Monika
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Divjina v loncu
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
Št. sestavin:
22
Sestavine:
Večji lonec za kuhanje omak s pokrovko
Vilice
Nož
Desko
Žlico
Kuhalnico
Lupilec za korenje
350 g mesa divjega prašiča za golaž
240 gramov fižola v zrnu
1 veliko čebulo
50 g slanine
1 dl sladke smetane
2 dl vroče vode
1 korenje
5 srednje velikih kislih kumaric
Strok česna
2 žlici sušene jušne zelenjave
Muškatni orešček
Kumin
Piment
1 žlico moke
Sol
Navodila za uporabo:
1. Korak
Meso najprej podušite v pokriti posodi v lastnem soku, približno 20 minut oz. toliko časa, dokler se lastni sok ne pokuha.
2. Korak
Medtem, ko se meso duši, olupite in nasekljajte čebulo.
3. Korak
Nasekljajte tudi olupljen česen in korenje.
4. Korak
Slanino in kisle kumarice narežite na drobne koščke.
5. Korak
Fižol lahko skuhate ali uporabite konzerviranega. Slednjega precedite.
6. Korak
Podušenemu mesu dodajte nasekljano čebulo, muškatni orešček, piment, kumin in sušeno jušno zelenjavo. Dobro premešajte.
7. Korak
Dodajte narezane kumarice in korenje, spet dobro premešajte in dušite 5 minut.
8. Korak
Dodajte žlico moke in jo dobro vmešajte k mesu, da ne ostanejo grudice.
9. Korak
Prilijte sladko smetano in vročo vodo. Posolite, dodajte sesekljan česen in na zmernem ognju omako kuhajte 1 uro. Vmes večkrat premešajte.
10. Korak
Po eni uri dodajte še fižol in kuhajte še približno pol ure.
11. Korak
Kose mesa lahko vzamete iz omake, jih razrežete na manjše kose in vrnete nazaj v lonec. Tako bo meso res mehko in prepojeno z okusi.
12. Korak
Ko je omaka kuhana, izklopite štedilnik, dodajte narezano slanino, dobro premešajte in pustite omako počivati 5 minut.
13. Korak
Postrezite s pire krompirjem, testeninami, rižem, kruhovimi cmoki ali drugo prilogo po vašem okusu.