Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Divjina v loncu

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 22
divjina v loncu
Ko kupite divjačinsko meso, si želite zanj uporabiti malo drugačen, ne vsakdanji recept. Danes lahko pripravite meso divjega prašiča v omaki malo drugače!

Količine zadostujejo za 3 - 4 osebe


Prispevek prispevala Monika


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Divjina v loncu

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 22

Sestavine:

  • Večji lonec za kuhanje omak s pokrovko
  • Vilice
  • Nož
  • Desko
  • Žlico
  • Kuhalnico
  • Lupilec za korenje
  • 350 g mesa divjega prašiča za golaž
  • 240 gramov fižola v zrnu
  • 1 veliko čebulo
  • 50 g slanine
  • 1 dl sladke smetane
  • 2 dl vroče vode
  • 1 korenje
  • 5 srednje velikih kislih kumaric
  • Strok česna
  • 2 žlici sušene jušne zelenjave
  • Muškatni orešček
  • Kumin
  • Piment
  • 1 žlico moke
  • Sol

Navodila za uporabo:

1. Korak Meso najprej podušite v pokriti posodi v lastnem soku, približno 20 minut oz. toliko časa, dokler se lastni sok ne pokuha.
2. Korak Medtem, ko se meso duši, olupite in nasekljajte čebulo.
3. Korak Nasekljajte tudi olupljen česen in korenje.
4. Korak Slanino in kisle kumarice narežite na drobne koščke.
5. Korak Fižol lahko skuhate ali uporabite konzerviranega. Slednjega precedite.
6. Korak Podušenemu mesu dodajte nasekljano čebulo, muškatni orešček, piment, kumin in sušeno jušno zelenjavo. Dobro premešajte.
7. Korak Dodajte narezane kumarice in korenje, spet dobro premešajte in dušite 5 minut.
8. Korak Dodajte žlico moke in jo dobro vmešajte k mesu, da ne ostanejo grudice.
9. Korak Prilijte sladko smetano in vročo vodo. Posolite, dodajte sesekljan česen in na zmernem ognju omako kuhajte 1 uro. Vmes večkrat premešajte.
10. Korak Po eni uri dodajte še fižol in kuhajte še približno pol ure.
11. Korak Kose mesa lahko vzamete iz omake, jih razrežete na manjše kose in vrnete nazaj v lonec. Tako bo meso res mehko in prepojeno z okusi.
12. Korak Ko je omaka kuhana, izklopite štedilnik, dodajte narezano slanino, dobro premešajte in pustite omako počivati 5 minut.
13. Korak Postrezite s pire krompirjem, testeninami, rižem, kruhovimi cmoki ali drugo prilogo po vašem okusu.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno