Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bučke iz pečice

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16
bucke iz pecice

Bučke in buče na sto in en način. Recept je uporaben, ko je njihova sezona na višku in tudi takrat, ko jih je malo. Polnimo pa seveda lahko tudi druge vrste zelenjave, kot je recimo paprika, paradižnik, krompir, čebula...


Nasvet:
Rezine jajčevca boste lahko vzeli iz pečice prej, kot cele bučke. Bučke in jajčevce lahko polnite in obložite z nadevom po vaši želji.

Namesto soli lahko uporabite tudi zelenjavno osnovo.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • Pekač velikosti pečice
  • Žlico, da izdolbete bučke
  • Posodico za mezgo
  • Žličko za nadev
  • Desko
  • Nož
  • 3 manjše do srednje velike zelene bučke
  • 1 večji jajčevec
  • Paradižnikovo mezgo ( približno 1,5 dl)
  • Šetraj
  • Mleti česen
  • Sol ali zelenjavna osnova
  • Ščep sladkorja
  • Konzervo fižola v zrnu
  • Rio Mare- 2 ali 3 konzerve, odvisno od velikosti bučk
  • Riban sir
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Bučke operite, jim odrežite pecelj in "muho" in izdolbite sredico.
2
Pri malo večjih, bučke prerežite po polovici, pri manjših izdolbite kar celo.
3
Paradižnikovo mezgo zmešajte s soljo, ščepcem sladkorja, šetrajem in mletim česnom.
4
Jajčevec narežite na rezine, 1 centimeter debele.
5
Vse bučke položite na namaščen pekač, ali pekač pokrit s peki papirjem in jih posolite.
6
Pomažite s začinjeno paradižnikovo mezgo, nadevajte z zrni fižola, in malo tune in bogato potresite z ribanim sirom.
7
Pecite približno pol ure na 200 stopinj Celzija, oziroma toliko, da se bučke zmehčajo in sir lepo zapeče.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno