Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začimbe za pleskavice, mleto meso

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
zacimbe za pleskavice mleto meso
Toplo vreme, čas uživanja v vročem soncu in v dobrotah na žaru. Med najbolj popularnimi pa so seveda dobrote iz mletega mesa, posebno pleskavice in čevapčiči. Za vsako dobro maso za pleskavice in čevapčiče je seveda ključnega pomena izbira mletega mesa. V veliki večini žar mojstri prisegajo na mešanico govejega in svinjskega mesa, vendar pa je v zadnjem času popularna uporaba tudi puranjega mesa. Naš nasvet pa je, da če le imate to možnost, naj bo mleto meso sveže zmleto. Poleg tipa mesa pa je pomembna seveda izbira začimb, saj le-te poudarijo sam okus mesa in ga nadgradijo z okusi uporabljenih začimb.
Ključna začimba je sol
Sol je ključna začimba za vsako mešanico mletega mesa, ne glede ali bomo delali iz njega pleskavice ali čevapčiče. Sol poudari okus mesa in ostalih začimb ter hkrati poveže vse okuse skupaj.
Čebula in česen
Pomemben del vsake mešanice mletega mesa sta seveda čebula in česen. Čebulo lahko zamenjamo tudi s šalotko, definitivno pa priporočamo, da jo dobro sesekljamo in prepražimo dokler ne dobi zlato rjave barve. Česen je prav tako pomembna komponenta vsake dobre mešanice mešanega mesa, seveda pa priporočamo, da ga uporabite svežega, zmletega z drobilcem za česen.
Poper
Prav gotovo pa je poglaviten del vsakih dobrih čevapčičev ali pleskavic mleti poper. Poper se odlično poda k vsaki vrsti mesa, uporabimo lahko črni, rdeči ali beli mleti poper. Izbira pa je popolnoma vaša, definitivno pa boste z njim mesu dodali nežno pikantnost in povzdignili sam okus.
Pekoče začimbe
Za ljubitelje pekočih jedi pa priporočamo, da v svoji mešanici uporabiti tudi nekaj od mnogih pekočih začimb. Med najbolj popularne spada kajenski poper in za pogumne kar čili v prahu. Velikokrat pa nekateri posegajo tudi po različnih BBQ mešanic pekočih začimb, ki jim samo pripravo olajšajo. Definitivno pa je treba paziti na doziranje teh začimb, saj so zelo intenzivne in se njihova pekočina s časom povečuje.
Zelišča
Nepogrešljive v pleskavicah in čevapčičih so tudi zelišča pa naj bodo to sveža ali sušena. Seveda mi vam predlagamo uporabo svežih zelišč, če jih imate, vendar v drugem primeru so odlične seveda tudi sušene. Za žar so definitivno nepogrešljiva zelišča koper, bazilika, peteršilj in drobnjak.
Eksotične začimbe
Za tiste, ki obožujete malo bolj eksotične okuse, pa lahko dodate svoji mešanici za pleskavice kumino in mlete klinčke v kombinaciji s poprom in soljo. Za še bolj drzne pa dodajte Five Spice mešanico začimb in vas bodo pleskavice popeljale vse do Indije. Upam, da vam bomo s temi predlogi pomagali, da boste našli svojo popolno kombinacijo za začinjanje mletega mesa za pleskavice, čevapčiče…   Članek je prispevala Vesna.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno