Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začimbe za piščanca na žaru - najbolj popularne

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
zacimbe za piscanca na zaru - najbolj popularne
Piščanec, eden izmed nepogrešljivih tipov mesa z žara, seveda pa je za dobrega piščanca na žaru potrebna tudi uporaba dobrih začimb. Osnovi vsake dobre začimbne mešanice-  ne samo za piščanca, ampak za vse tipe mesa - sta seveda sol in poper. Za nadgradnjo okusa piščanca na žaru pa so možnosti uporabe začimb in zelišč raznovrstne. Danes vam predstavljamo najbolj popularne.
Okus Mediterana
Veliko ljudi prisega na mediteranske začimbe in zelišča, zato se veliko uporablja timijan, bazilika, peteršilj, rožmarin v kombinaciji s svežim mletim česnom, soljo in poprom. S to kombinacijo in odličnim olivnim oljem resnično pričaramo okus Mediterana, ki nas spomni na poletne dni ob morju.
Poletno pekoče
Za ljubitelje bolj pekočih okusov, ki spominjajo malo na mehiško vroče okuse, se zagotovo priporoča uporaba čilija v prahu, kajenskega popra, tudi sladke paprike ali sladke dimljene paprike. V današnjem času so poleg klasičnih pekočih začimb, popularne tudi mešanice pekočih začimb, ki dodajo s svojo kombinacijo izjemni okus in pekočo ostrino.
Za bolj orientalske okuse
Orientalski okusi so zopet popularni sploh na piščancu, uporabimo pa jih lahko tudi pri peki na žaru. Priporočamo uporabo limonske trave, ki daje mesu osvežujoč rahlo limonast okus. Za malo bolj pogumne, ki obožujejo še bolj intenzivne okuse Azije, pa predlagamo mešanico začimb Five spice, ki s svojo kombinacijo začimb, daje mesu rahlo sladkast okus. Vsaka kombinacija zgoraj navedenih začimb daje piščancu izjemen okus, predlagamo pa, da piščančje meso že vsaj eno do dve uri prej marinirate, tako da ima meso čas vsrkati vase vse te izjemne okuse, ki jih dajo začimbe in zelišča. Pazljivi pa bodite pri pekočih začimbah, saj se z daljšim časom mariniranja, poveča tudi pekoča ostrina le-teh na piščančjem mesu.   Članek je prispevala Vesna.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno