Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začimbe za kavo

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
preizkusanje razlicnih zacimb vam lahko pomaga da boste pri naslednji jutranji skodelici kave kar se da ustvarjalni 
Če v skodelico kave dodate ščepec začimb, lahko kavo spremenite iz puste, v skodelico z okusom, vredno deljenja. Izbirate lahko med začimbami za izboljšanje okusa, kot so cimet, muškatni orešček, sivka, kardamom in druge. Preizkušanje različnih začimb vam lahko pomaga, da boste pri naslednji jutranji skodelici kave kar se da ustvarjalni. Preprosto zmešajte 1/4 čajne žličke izbrane začimbe v kavno usedlino in se lotite kuhanja.

Za kavno mešanico sladki citrusi potrebujemo:
Cvetlični toni kardamoma v kombinaciji s svetlim okusom ingverja in pomarančne lupine dajejo lahek, sladek in saden okus.  
Za kavno mešanico bela in rožnata potrebujemo:
  • 3g mletih klinčkov
  • 5g mletega rožnatega popra, lahko uporabite celega in ga s pomočjo možnarja zdrobite sami
  • 3g kardamoma
Kremast okus in vonj kardamoma se odlično ujemata s sladkim in sadnim rožnatim poprom.  

Za zimsko kavno mešanico potrebujemo:
Sladek okus janeža je uravnotežen s pomarančno lupino in rahlo pekočim črnim poprom. To bo poudarilo sladke okuse kave, ne da bi bilo treba uporabiti sladila.  
Seveda pa ne pozabite na našo arabsko kavno mešanico začimb, ki vsebuje klinčke, piment, cimet, kardamom, borbon vanilja, muškatni orešček in poper.
 
Naj vas naslednja skodelica kave razvaja s svojo popestreno aromo! :)
 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno