Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Riba na žaru

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
marsikdo obozuje ribe pecene na zaru vendar jih sama priprava zastrasuje priprava ni tako strasna ce spoznate nekaj trikov s katerimi se boste priprave lotili pogosteje 

Marsikdo obožuje ribe pečene na žaru, vendar jih sama priprava zastrašuje. Priprava ni tako strašna, če spoznate nekaj trikov s katerimi se boste priprave lotili pogosteje. 

Ribe na žaru so eno najbolj zdravih in okusnih živil, ki si jih lahko pripravite sami. Vendar pa je njihova priprava malce zahtevnejša. Kako pa jih torej pravilno pripraviti?

1. Priprava

Prvi korak pri žarenju česar koli, še posebej rib, je ogrevanje žara na visoko temperaturo. Če se žar segreje na visoko temperaturo, bo pripomogel k karameliziranju rib in zagotovil neizmereni okus.

Če boste pred ribami na žaru pekli kaj drugega in ga tako "predgreli", boste ribe pekli manj časa, kar prepreči, da bi se vaše ribe izsušile. Prav tako bo predhodno ogret žar preprečil strah vsakega največjega ribjega grill mojstra: lepljenje ribe na rešetko. Temperatura mora biti visoka ne glede na to ali ribo pečete s kožo ali brez.

Zdaj ste skoraj pripravljeni, da začnete s peko rib na žaru. Pred samim polaganjem ribe na rešetke, poskrbite, da so le-te čiste in da je odstranjena vsa umazanija, ki je ostala od prejšnjega pečenja.

2. Peka ribe s kožo

Pustite, da se vaše ribe ogrejejo na sobno temperaturo, to je približno pet do deset minut. Segretim nato dodajte začimbe. Če boste upoštevali ta nasvet, ste na dobri poti, da se riba ne bo prijela na rešetko.
Ribe položite neposredno na rešetko.
Velja splošno pravilo, da bi za vsak centimeter ribe omogočimo 8 do 10 minut žara. Torej, če je vaša riba debela dva centimetra, vsako stran pecite na žaru približno šest do osem minut. 
Če v receptu ne piše drugače.
Ribo iz žara odstranite tako, da lopatico potisnite med območje, kjer se stikata koža in meso. Poskrbite, da si ribe po pečenju odpočijejo. Počivajo naj med 3 do 5 minut, tako boste omogočili, da se napije izpuščenih sokov in tako ostane mehka in sočna.

3. Priprava ribe brez kože

Pustite, da se vaše ribe ogrejejo na sobno temperaturo, to je približno pet do deset minut. Segrete nato na obeh straneh premažite z obilico olja in nato dodajte začimbeRibe položite neposredno na rešetko.
Velja splošno pravilo, da bi za vsak centimeter ribe omogočimo 8 do 10 minut žara. Torej, če je vaša riba debela en centimeter, vsako stran pecite na žaru približno tri do štiri minute.
Med peko na žaru svoj kos ribe obrnite samo enkrat. Ne obračajte ga večkrat. To bo povečalo možnost, da se med peko na žaru razbije.
Ko je riba pečena, je iz rešetke ne odstranite na silo. Bodite potrpežljivi.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno