Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Olivno olje za pripravo težje prebavljivih jedi

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
olivno olje za pripravo tezje prebavljivih jedi
Z lovorom aromatizirano olivno olje je zelo aromatično. Uporabljamo ga lahko pri pripravi težko prebaljivih jedi, npr. pri enolončnicah in mesnih jedeh. Zaradi svoje arome se olje zelo dobro izkaže tudi kot preliv za solato. Aromatizirano olje lahko z malo ustvarjalnega duha preobrazimo tudi v lično in doma pripravljeno darilce za prijatelje in znance.
Kaj potrebujemo za pripravo olivnega olja za težje prebavljive jed?
  • manjši kozarec za vlaganje
  • vejica svežega rožmarina
  • 4 stroke oziroma krhlje česna
  • 3 lovorove liste
  • hladno stiskano olivno olje
Lovorjevo olje
Postopek priprave:
  • V steklen kozarec položimo vejico rožmarina.
  • Olupimo 4 stroke česna in jih dodmo v kozarec.
  • Razpolovimo še suhe lističe lovora in jih prav tako dodamo v kozarec. Uporabimo lahko tudi sveže lističe, a jih moramo pred uporabo oprati in posušiti. Poleg tega moramo biti pozorni, da naberemo prave liste - liste lovorike. Ne smemo jih zamenjati z listi lovorikovca, ki so pravim listom sicer podobni (so malo temnejši in brez vonja), a so strupeni!
  • Prelijemo s hladno stiskanim olivnim oljem, zapremo kozarec in pustimo stati tri dni.

Pa dober tek!

Recept je prispevala Monika
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno