Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kako pripravimo tofu?

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
tofu je jed o kateri ima vsak svoje mnenje nekateri ga obozujejo drugi sploh ne no ce beres tole predvidevam da spadas med tiste ki tofu naravnost obozujejo

Tofu je jed o kateri ima vsak svoje mnenje. Nekateri ga obožujejo, drugi sploh ne. No, če bereš tole, predvidevam, da spadaš med tiste, ki tofu naravnost obožujejo.

A, če s pripravo še nimata nobenih izkušenj, verjamemo, da lahko priprava tofuja predstavlja težavo. Ne skrbi, na koncu tega članka bo tvoj strah nadomestila samozavest, saj tu najdeš najboljše trik in nasvete, kako pravilno pripraviti tofu.

1. Kaj sploh je tofu?


Seveda, najprej k osnovam. Kaj sploh je tofu? Tofu je hrana na osnovi soje, narejena iz strjevanja sojinega mleka in njegovega oblikovanja v trden blok. Je dober vir rastlinskih beljakovin, ki jih je mogoče uporabiti na najrazličnejše načine. Tofu je odličen dodatek k vegetarijanski in veganski prehrani, a po njem velikokrat posežejo tudi mesojedci. V receptih se tofu velikokrat pojavi kot dodatna jed in ne kot nadomestek za meso.

2. Kako pripravimo tofu?


Tofu je običajno poznan kot nadomestek za meso, vendar je to v resnici neverjetno vsestranska sestavina. Zmešan zagotovi odlično kremasto teksturo – lahko ga uporabite za pripravo veganskega moussa ali pudinga, z veseljem pa nadomesti ricotto pri veganskih lazanjah ali polnjenih školjkah. Z njim je enostavno delati, vendar morate vedeti nekaj stvari, preden začnete z njim kuhati.

3. Triki in nasveti za uporabo tofuja


Prepričajte se, da ste izbrali pravo teksturo tofuja. V trgovinah najdete različne strukture: od svilene do čvrste in na koncu še ekstra čvrste. Mehki svilnati tofu bo prava izbira za dodajanje v sladice ali rezanje v juho, če pa ga postrežete kot glavno jed, boste potrebovali zelo čvrstega. Ima močnejšo, gostejšo teksturo in manj vode kot druge vrste tofuja. Tofu vsebuje veliko vode in večino je boste želeli iztisniti, še posebej, če ga pečete v pečici ali na žaru ali ga ocvrete. Stiskalnice za tofu so na voljo v trgovinah, vendar je ni potrebno imeti doma. Pomagate si lahko s svežnjem knjig ali pa ga z rokami rahlo pritisnite na kuhinjsko brisačo ali papirnate brisače. Samo pazite, da ne pritisnete premočno, sicer se zdrobil.

Pazite, da tofu dobro začinite. Lahko ga marinirate ali začinite z mešanico za pripravo Funky tofuja.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno