Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kako pripravimo počasi pečena rebra?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
kako pripravimo pocasi pecena rebra
Priprava počasi pečenih rebr v pečici zagotavlja mehkobo in neverjetne bogate okuse.

Priprava počasi pečenih rebr v pečici zagotavlja mehkobo in neverjetne bogate okuse.

A, kako pripraviti pečena rebra v pečici? Priprava je pravzaprav popolnoma enostavna, skrivnost, da bodo pečena rebrca v pečici res okusna pa smo zapisali tukaj.

Če se odločite za peko rebrc v pečici, bodo najboljša izbira zagotovo svinjska "baby" rebra ali svinjska hrbtna rebra.

Rebra nato pečemo jih v pečici. Pri tem si vzamemo čas in jih pečemo res počasi, da se meso zares zmehča in ustvari strukturo, ki se kar stopi v ustih.

Recept, kako pripraviti okusna rebra v pečici, čaka TUKAJ.

Pekač, v katerem pripravljamo pečena rebrca, ovijemo s folijo in poskrbimo, da bo dobro zaprt. To pomaga, da se rebra v pečici soparijo in tako ustvarijo mehko in okusno meso.

Pečena rebra lahko pripravite z BAM omakami ali jih začinite samo s soljo in poprom.

Mehko meso pečenih rebrc lahko tik pred samim serviranjem popečemo v ponvi ali malo popečemo na žaru, da dobi malo barve in hrustljavo skorjico.

Pred samo peko pa je potrebno rebrcam odstraniti membrano. No, to sicer ni obvezno, a če membrano odstranimo, pečena rebra postrežejo z res mehko in okusno notranjostjo. Membrana ali zelo tanek sloj na hrbtni strani rebr je lahko odstranjena že v trgovini.

Če le-ta še ni bila odstrajnena in jo želite odstranite, potisnite nož pod rob tanke kože na zadnji strani reber. Z roko primite rob membrane (uporabite papirnato brisačo, če je spolzka) in jo nežno potegnite stran od mesa.

Čas peke je odvisen od velikosti izbranih reber. Če tehtajo med 500 g in 1 kg, jih preverimo po dveh urah. Če tehtajo 1 kg ali dva, jih preverimo po dveh urah in pol. Da so rebra res pečena, vemo takrat, ko meso kar samo odpade od kosti. Če rebra po preverjanju še niso mehka, jih ponovno pokrijemo s folijo in pečemo še približno dvajset minut do pol ure.

Ob pečena rebra lahko postrežemo tudi pečen krompir ali pa namesto rebrc, v pečici pripravimo kar čevapčiče. Zakaj pa ne? :) 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno