Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kako oziroma katero pekočo omako izbrati?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
kako oziroma katero pekoco omako izbrati
Izbira prave oziroma najljubše omake je precej podobna izbiri partnerja: na začetku precej previdno stopaš po terenu, počasi zbereš pogum, preizkušaš na različne načine, velikokrat prvotno izbiro tudi zamenjaš. Najpomembnejša stvar pa je zagotovo to, da zaupaš svojemu občutku. No, več kot očitno izbira pekoče omake ne bo poskrbela za to, da nam bo zvečer v postelji toplo ali pa da nam bo za rojstni dan podarila darilo ... Bo pa naše življenje zagotovo začinila. ;) Na začetku je vredno omeniti, da obstaja ogromno različnih pekočih omak. Razlikujejo se po različnih vrstah čilijev, po drugih sestavinah, razmerjih, svojem izvoru in postopkih pridelave. V zadnjem času se je tudi v Sloveniji pojavilo kar nekaj zelo dobrih izdelovalcev omak. Ponudbo lahko preverite TUKAJ. Gurmanska popotovanja so s temi omakami zagotovljena. ;) Pekoče omake slovenskih proizvajalcev - na enem mestu! Marsikdo se, sploh na začetku »čili kariere«, znajde v dilemi, kako naj v množici omak, ki so na trgu dosegljive, izbere eno samo. No, v klasičnih trgovinah je izbira tako ali tako precej omejena, a k sreči lahko na portalu Začimbe.si izbirate med zelo širokim spektrom raznovrstnih čili omak. Vsaka omaka ima tudi obširnejši opis in nekaj nasvetov, kako se le-ta lahko uporabi. Širok izbor omak in dovolj informacij sta zagotovo pogoja, ki omogočata, da najdete pravo omako zase.

Nekaj nasvetov, kako izbrati popolno pekočo omako

  • Preverite listo sestavin.
Na ta način boste natančno vedeli, kakšna je vsebnost stekleničke in če se le-te podajo k jedi, ki jo imate v mislih. Če npr. pripravljate testenine, jih bo verjetno omaka na osnovi paradižnika veliko bolj dopolnila, kot pa pekoča omaka z okusom ananasa. Le-ta se veliko bolj prileže k azijski oziroma morski hrani ...
  • Preverite lestvico vročice.
Že preden omako preizkusite, na steklenički preverite, kakšna je njena jakost. Nikar ne preizkušajte zelo pekočih omak, če ste pekoče dobrote šele začeli uživati. ;) Poznamo več  jakosti omak. Jakost je največkrat odvisna od vrste čilija, ki je sestavni del omake. Vsak proizvajalec ima svojo lestvico vročice, v naši spletni trgovini pa si lahko pomagate še z kategorijami, ki smo jih naredili z namenom lažjega brskanja. Omake so razvrščene v kategorijo blagih omak, srednje pekočih in zelo pekočih omak. Scovillova lestvica vročice
  • Preverite, kaj o svoji omaki pravi proizvajalec oziroma kakšne informacije zagotavlja posrednik.
Proizvajalci omak so ljudje, ki svoje omake najbolje poznajo. Nenazadnje so v njihovo stvaritev vložili kar precej časa, preizkušanja in kulinaričnega znanja. Pogosto ponujajo številne ideje, na kakšen način uporabiti omako oziroma s katerimi sestavinami se omaka dobro ujame.
  • Vedno sami preizkusite omako!
Svoj okus najbolje poznate le vi. Stresite nekaj kapljic omake na kruh ali pa omako preizkusite kar tako. Vaše brbončice vam bodo sporočile ali vam omaka ugaja ali pa ne. Pa vendar ne pozabite, da se okusi pekoče omake med kuhanjem lahko rahlo spremenijo!

Pa dober tek!

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno