Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čutfi, triki in nasveti za pripravo

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
cufti ali mesne kroglice hitro pripravljena jed in zato naj njihova priprava ostane preprosta vseeno pa vam zaupamo par trikov in nasvetov 

Čufti ali mesne kroglice hitro pripravljena jed in zato naj njihova priprava ostane preprosta. Vseeno pa vam zaupamo par trikov in nasvetov. 

Ko se za kosilo na krožniku znajdejo čufti, imamo v mislih lepe mesne kroglice, katerih pogled obljublja mehkobo, brez kančka žilavosti. Čufti so ravno prav veliki, da potrebujejo vilice, a kljub temu ne dajejo občutka, da z njimi ne boste potešili lakote.

Čufti so pripravljeni še z nekaj čebule in svežih zelišč. Nič posebnega. "Popolnoma stara šola.", bi rekle naše babice.

Tako je, pred vami je recepti skupaj s triki in nasveti, da bodo vaši naslednji čutfi točno takšni kot si jih želite.

1. Čufti naj vsebujejo mleto meso.

Za pripravo čuftov lahko uporabimo poljubno mleto meso ali mešanico mletega mesa. Pomembno je, da vsebujejo mleto meso. V tem primeru lahko izbiramo med mletim piščančjim mesom, samo govejim ali samo svinjskim in podobno.

A pri tem ne pozabimo, bolj kot je mastno meso, bolj mehki bodo vaši čufti in obratno, če za pripravo uporabimo pusto meso, bodo čufti bolj čvrsti/trdi.

Recept za čufte v pečici najdete tukaj.

Če želite pripraviti mesne kroglice iz purannjega, piščančjega ali pustega mletega mesa (ali mešanice le-teh), malo bolj pozorno pazite na kuhanje; ker jim manjka maščobe, se lahko prepečejo in veliko hitreje postanejo trde.

2. Vezivo.

Če želimo zagotoviti, da so mesne kroglice popolnoma mehke, moramo uporabiti vezivo. En trik, da bodo kuhani čufti res mehki, je to, da drobtine namočimo v malo mleka in počakamo, da se drobtine malo namočijo. Namočene drobtine nato vmešamo v meso. Takšno vezivo pomaga pri dodajanju vlage, ki pa preprečuje, da bi se beljakovine skrčile in bi čufti postali žilavi.

Če drobtin nimate pri roki, lahko uporabite rezino natrganega kruha ali celo zdrobljene slane krekerje. Če nimate mleka ali niste ljubitelj mleka, lahko za mehčanje čuftov uporabite tudi malo jogurta ali pinjenca (razredčenega z vodo).

3. Kako pripraviti čufte?

Nenazadnje se moramo pogovoriti o tem, kako jih pripraviti! Na voljo imate dve možnosti: čufti so lahko pečeni v pečici ih ali jih dušite oziroma pokuhamo v omaki.

Če se odločimo, da jih pripravimo v pečici, je najboljša takrat, ko bodo čufti pripravljeni za vnaprej ali pa jih bomo postregli brez omake.

Če se odločimo za pripravo čuftov v omaki, se poslužimo metode dušenja. V tem primeru lahko mesne kroglice skuhamo skupaj z omako. V tem primeru postrežemo najboljše čufte, ki bodo med dušenje obogatili okus omake. A, previdno, dodali bodo tudi nekaj slanosti, zato pazimo, kako bomo začinili omako, da ne bo vse skupaj preslano.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno