Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čudež naravnih rastlinskih olj

 • Čas branja Čas branja: 3 minute
cudez naravnih rastlinskih olj
Naravna rastlinska olja BAM z inovativno embalažo na sprej bodo dala piko na i vsaki vaši jedi. Na voljo avokadovo olje, ekstra deviško oljčno olje in repično olje v spreju.

Kaj so naravna rastlinska olja in zakaj so pomembna v prehrani


Naravna rastlinska olja, pridobljena iz različnih rastlinskih virov, so bogat vir esencialnih maščobnih kislin, vitaminov in antioksidantov, ki so ključnega pomena za naše zdravje. Ta olja igrajo pomembno vlogo v uravnoteženi prehrani, saj pomagajo pri vzdrževanju zdravja srca, možganov in kože. Mononenasičene in polinenasičene maščobne kisline, ki jih najdemo v teh oljih, pomagajo uravnavati holesterol v krvi in izboljšujejo srčno-žilni sistem.

Načini uporabe olja: Inovativna embalaža s sprejem


Inovativna embalaža na sprej, ki jo uporabljamo pri BAM, omogoča enostavno in natančno doziranje olj. Ta pristop k uporabi olja je še posebej koristen pri kuhanju, saj omogoča enakomerno razprševanje olja po površini posode ali jedi. Ta metoda je tudi bolj ekonomična in zdrava, saj preprečuje prekomerno uporabo olja, kar je še posebej pomembno pri dietah z omejenim vnosom maščob.

Avokadovo, Ekstra deviško Oljčno in Repično olje v spreju


Avokadovo olje


BAM Avokadovo olje v spreju (200 ml) je popolna izbira za kuhanje pri visokih temperaturah. Bogato z mononenasičenimi maščobami, vitamini in antioksidanti, to olje ne le izboljšuje okus jedi, temveč tudi prispeva k boljšemu zdravju. Idealno je tako za ljubiteljske kuharje kot profesionalne chefe.


Uporaba avokadovega olja v prehrani:


 • Za pečenje in praženje: Avokadovo olje je idealno za visokotemperaturno kuhanje, kot je pečenje mesa ali zelenjave. Zaradi višje točke dimljenja ohranja svoje hranilne lastnosti tudi pri visokih temperaturah.

 • Solatni Prelivi: Uporabite ga za izdelavo domačih solatnih prelivov, kjer se njegov bogat, nežno oreščkast okus odlično ujema z zelenolistnimi solatami.

 • Dodajanje v Smoothieje: Za dodatno hranilno vrednost in kremasto teksturo lahko avokadovo olje vmešate v vaš jutranji smoothie.

 • Marinade: Uporabite avokadovo olje kot osnovo za marinade za meso in ribe, saj pomaga pri ohranjanju sočnosti in dodaja bogat okus.


Ekstra deviško oljčno olje


BAM Ekstra deviško oljčno olje v spreju (200 ml) prinaša esenco slovenske Istre v vašo kuhinjo. Z lahkotno prebavljivostjo in sposobnostjo zniževanja holesterola je to olje prava izbira za tiste, ki cenijo zdravje in poln okus.


Uporaba Ekstra deviškega oljčnega olja v prehrani:


 • Začinjanje testenin in rižot: Ekstra deviško oljčno olje je odlično za dodajanje bogatega okusa testeninam in rižotam tik pred serviranjem.

 • Dip za kruh: Zmešajte ekstra deviško oljčno olje z začimbami in ga uporabite kot dip za sveže pečen ali popečen kruh.

 • Solatni prelivi: Idealen je za pripravo klasičnih sredozemskih solatnih prelivov, kot je vinaigrette.

 • Končna pika na i juham in enolončnicam: Pred serviranjem na juho ali enolončnico nakapajte nekaj kapljic ekstra deviškega oljčnega olja, da poudarite okuse.


Repično olje v spreju


BAM Repično olje v spreju (200 ml) se odlikuje po svoji vsestranskosti in nevpadljivem okusu. Idealno je za visokotemperaturne kulinarične tehnike, hkrati pa ohranja prvotne okuse jedi, kar ga naredi primernega tako za sladke kot slane kreacije.


Uporaba repičnega olja v prehrani:


 • Pečenje zelenjave: Repično olje je odlično za pečenje zelenjave zaradi svojega nevtralnega okusa, ki ne prevlada nad okusom zelenjave.

 • Priprava omak: Uporabite ga kot osnovo za različne omake, vključno z majonezo ali remoulade omako.

 • Praženje in sotiranje: Zaradi svoje nevtralnosti je idealno za praženje in sotiranje, saj ne spreminja okusa glavnih sestavin.

 • Priprava peciva: Repično olje lahko uporabite v raznih sladkih in slanih pecivih, saj dodaja sočnost, ne da bi vplivalo na okus.


Splošne prednosti olj in njihov pozitivni vpliv na zdravje


Rastlinska olja so bogata z omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, ki so ključne za zdravje srca in možganov. Poleg tega so naravna olja tudi vir topnih vitaminov, kot so vitamin E, ki deluje kot močan antioksidant. Redna uporaba teh olj v prehrani lahko pomaga pri uravnavanju telesne teže, izboljšanju prebavnega sistema in krepitvi imunskega sistema.Kolekcija BAM ponuja vrhunska olja v spreju, ki so idealna za ustvarjanje zdravih, okusnih in vizualno privlačnih jedi. Ta olja ne le obogatijo okus vaših jedi, temveč tudi prispevajo k vašemu zdravju in dobremu počutju.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,97 €
Skupaj:
17,73 €

O avtorju

Ana F.

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno