Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čevapčiči: triki na nasveti za peko

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
cevapcici kako pripraviti najboljse in koliko nacinov priprave obstaja si na pravem mestu tu te cakajo triki in nasveti da bodo tvoji cevapcici najboljsi

Čevapčiči. Kako pripraviti najboljše in koliko načinov priprave obstaja? Si na pravem mestu, tu te čakajo triki in nasveti, da bodo tvoji čevapčiči najboljši.

Sprva se ime čevapčiči morda zdi smešno, a so tista jed, ki jo skoraj vsi Balkanci priporočajo svojim tujim prijateljem. In za to obstaja razlog.

Čevapčiči so neverjetno vsestranski, najdemo jih v skoraj vsaki restavraciji, k njim lahko postrežemo skoraj vsako prilogo.

Čevapčiči so jed iz mletega mesa, oblikovanega v zvitke, ki jih nato v večini primerov pečemo na žaru.

V večini primerov so čevapčiči narejeni iz govejega mesa, čeprav obstajajo različice piščanca, svinjine in ovčjega mesa. To je odvisno od države in regije, ki prevladuje na določenem območju.

Čevapčiči so običajno dolgi 5 cm, a velikokrat proizvajalci sami izbirajo velikost. Če jih pripravimo doma, se o dolžini odločamo sami.

Sama priprava čevapčičev pa je raznolika, saj jih lahko pripravimo na različne načine.

Spodaj bomo našteli najbolj uporabljene in priljubljene načine priprave.

1. Čevapčiči na žaru

Peka čevapčičev na žaru je verjetno najpogostejši način priprave. Če bi govorili o odstotkih, bi rekli, da so v več kot 90 % primerov čevapčičev pripravljenih na žaru. Način priprave je sicer enak kot pri katerem koli drugem mesu, a vseeno ga delimo z vami.

Priprava je preprosta, priročna in običajno še zabavna. Potrebno je zakuriti ogenj in pripraviti meso.

Recept za pripravo čevapčičev najdete tukaj.

Pri peki na žaru uporabite tudi malo slanine ali olja, da se čevapčiči ne primejo na kovinsko ploščo in za to, da dobijo lepo aromo. Ko bo žar pripravljen, čevapčiče le položite na žar in uživajte!

2. Čevapčiči v pečici, zakaj pa ne?

Priprava čevapčičev v pečici je še ena dokaj pogosto uporabljena metoda. Postopek je precej preprost, obrok pa bo pripravljen v približno 1 uri.

Če želimo pripraviti čevapčiče v pečici, moramo pečico segreti na 240ºC.

Recept za pripravo čevapčičev v pečici najdete tukaj.

3. Čevapčiči na štedilniku

Priprava čevapčičev na štedilniku je zelo podobna pripravi na žaru. Edina razlika je v tem, da pri tem ni potrebna uporaba žara, temveč električni ali plinski štedilnik, saj je takšna priprava primerna tudi za uporabo v domači kuhinji.

Postopek je zelo podoben. V posodo vlijemo olje in ga segrejemo. Na vroče olje nato postavimo čevapčiče in jih pečemo med 7 do 10 minut.

 

Tako, čevapčiči so pripravljeni.

Čevapčiči so jed, ki jo lahko pojemo brez priloge. 

Običajno pa se ob čevapčiče priloži krompir ali kajmakom – vrsta srbskega kremnega sira.

Najbolj priljubljena priloga sta zagotovo kajmak in krompir, a jima sledijo tudi druge priloge. Pogosto uporabljena je tudi čebula ali ajvar.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno