Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Barbecue rebra - nasveti in triki za popolno pripravo

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
ne glede na to ali izberete svinjino ali goveje meso je za barbecue rebra potrebno poznati par trikov in nasvetov s katerimi bo bbq rebra res odlicna

Ne glede na to, ali izberete svinjino ali goveje meso, je za barbecue rebra potrebno poznati par trikov in nasvetov, s katerimi bo bbq rebra res odlična.

Včasih se pečenje barbecue rebr na žaru lahko zdi zastrašujoče. Preprosto mislimo, da je preveč korakov in da se moramo naučiti uporabljati "smoker" ali ustvariti nekakšno improvizirano orodje.

Tokrat se bomo lotili priprave svinjskih bbq rebrc.


1. Priprava svinjskih barbecue rebrc

Svinjska rebra odstranimo iz embalaže in rebra osušimo s papirnato brisačo. Aluminijasto ponev ali posodo v kateri bomo pekli rebra, poškropimo z maslom v spreju ali namažemo z oljem.

Zelo pomembno je, da poskušamo vzdrževati to temperaturo med postopkom pečenja, da se rebra ne spečejo prehitro.

Rebra položimo v ponev. Odstranimo srebrno kožo z zadnje strani reber.

BAM nasvet: to ni obvezno. Srebrna koža je trda in gumijasta membrana, zaradi katere je lahko nekoliko težje jesti rebra, potem ko so gotova. Kožo je zelo enostavno odstraniti, saj se odstrani v enem kosu.

Na zadnjo stran reber potresemo nekaj začimb. Mešanico začimb dobro vtremo v meso, da mu da pravi okus. 

Barbecue rebra obrnemo in začinimo še notranjo stran. Začinimo tako, da začimbe dobro vtremo v meso. Na dno posode nalijemo jabolčni sok. Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo in postavimo v hladilnik.

2. Peka barbecue rebrc

Barbecue rebra bomo pekli pri nizki temperaturi več kot eno uro. Žar segrejemo na 150 °C. Zelo pomembno je, da poskušamo vzdrževati to temperaturo med postopkom pečenja, da se rebra ne spečejo prehitro.

Preden na žar postavite posodo z barbecue rebri, očistimo rešetke žara in jih previdno namažemo z malo olja. Ponev z rebri položimo na žar. Žar pokrijemo in pečemo še približno eno uro (med postopkom kuhanja vzdržujemo temperaturo). Za peko reber lahko potrebujemo tudi 2 uri, zato ustrezno načrtujemo peko.

Tako pečena barbecue rebra bodo imela res mehko meso. Previdno jih odstranimo iz posode in jih položimo neposredno na žar. Premažemo jih z BAM BBQ omakami in v pokritem žaru pečemo še dobrih 5 minut. Nato postopek ponovimo, ponovno premažemo in v pokritem žaru pečemo še 5 minut.

Rebra previdno odstranimo z žara in jih položimo na veliko desko za rezanje ter pustimo, da tam počivajo še nekaj minut in se tako malo ohladijo. 

Ohlajena barbecue rebra so pripravljena na postrežbo. Z ostrim nožem previdno zarežemo rebra med kostmi in postrežemo skupaj s pečenim krompirjem.

"
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno