Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Ali je kuhanje krompirja pred peko res potrebno?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
ali je kuhanje krompirja pred peko res potrebno


Se sprašuješ, ali je kuhanje krompirja pred peko res potrebno? Se na tak način speče hitreje? Mogoče, a to ni glavni razlog za kuhanje krompirja pred peko.

Pravzaprav obstaja kar nekaj razlogov, zakaj je krompir dobro prek peko vsaj malo prekuhati. Pečen krompir je jed, ki jo lahko pripravite na hitro in načeloma ne potrebujete posebnih kuharskih spretnosti. Rezultat je običajno hrustljav krompir z mehko notranjostjo. A, pri ne pri tebi. Pečen krompir je podoben spužvi, o hrustljavi zunanjosti ni ne duha ne sluha. Te zanima, zakaj?

1. Kuhanje krompirja pred pečenjem.


Delno kuhanje krompirja vključuje postopek kuhanja krompirja, a pri tem pazimo, da ga ne skuhamo do konca. Delno kuhanje krompirja je skoraj tako enostavno kot se sliši. Surov krompir narezan na kocke skupaj z malo soli enostavno postavite v mrzlo vodo in kuhate toliko časa, da zavre. A zakaj je to pomembno? Zagotovo veš, da je krompir sestavina z visoko vsebnostjo škroba. Škrob, ki ga vsebuje krompir pa se med peko težje razgradi. Če pa krompir pred peko skuhamo, s tem odstranimo veliko količino škroba in na tak način ustvarimo “želatinasto” plast na vrhu krompirja. Ko krompir prestavimo v pečico, ta plast dehidrira in porjavi. In to ustvari tisto lepo hrustljavo zunanjo plast, v katero radi ugriznemo!

2. Kdaj “predkuhanje” krompirja ni potrebno?


Kljub vsem tem osupljivim razlogom, zakaj je dobro pred peko krompir skuhati, to ni tehnika za vsak recept s krompirjem – nekatere jedi je najbolje kuhati na različne načine, na primer pire krompir. Krompir običajno pokuhamo če ga nato še dodatno obdelamo z metodami kuhanja pri visoki temperaturi: pečenje v pečici ali na žaru ali cvrtje. Krompir je prisoten že več kot 10.000 let, izvira iz Amerike, vendar je resnično neverjetno različno število načinov, kako ga uživamo. Ne glede na to, katero različico krompirja uživamo – čips, pečen krompirček, pomfri ali celo v njokih. Preizkusite te nasvete in trike za kuhanje krompirja pred naslednjo večerjo.

Ob upoštevanju trikov pa ne pozabite na BAM začimbno mešanico za krompir. Mešanica začimb za krompir to preprosto jed hitro izboljša. Krompirjeva solata spada med eno bolj priljubljenih solat. Glavna sestavina zanjo je seveda dober krompir, ki ga najprej skuhamo, nato pa olupimo in narežemo na rezine. Ko to naredimo, nam manjka samo še zadnji korak – dodajanje čebule, olja, kisa in začimb. Aromatična mešanica začimb za krompirjevo solato je dobra izbira za zadnji korak, saj solato tako hitro in preprosto spremenimo v okusno jed.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno