» » Zeleni poper – celi

Zeleni poper – celi

2,60 8,10 

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Zeleni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. V primerjavi s črnim je nekoliko milejši in bolj sočen. Suha zelena poprova zrna lahko pri pripravi juh in omak rehidriramo, lahko pa jih uporabljamo tudi suha. V tem primeru jih pred uporabo zdrobimo.

Opis

Zeleni poper je po vsem svetu zelo cenjena začimba, saj s svojo bogato aromo marsikatero jed izpili do popolnosti. Njegova uporaba v kuhinji je vsem dobro poznana in vsesplošno uveljavljena. Najbolje je, da pri kuhanju uporabljamo cela poprova zrna, ki jih po potrebi zdrobimo. Če želimo, da začimba ohrani kar največ svoje moči, jed popopramo ob koncu kuhanja. Poprove jagode so plod rastline, ki se imenuje poprovec. Poznamo štiri vrste popra: črni, beli, zeleni in rdeči. Glavna razlika med njimi je čas nabiranja in postopek predelave. Suhi zeleni poper pripravljajo iz še nezrelih zrnc poprovca. Ima najbolj mil, prijeten in osvežujoče oster okus. Lahko ga uporabljamo pri pripravi juh, omak (na primer smetanovih), marinad in prelivov. Seveda uporaba vseh vrst popra v kuhinji ne pozna meja.

Zeleni poper je primeren za: juhe, omake, marinade, prelive, meso, ribe, oziroma večino jedi

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Zeleni poper poreklo: Indija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 35g, Refil vrečka – 30g, Vrečka 30g + mlinček

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Zeleni poper – celi”