
0
0,00 €Že od: 3,90 € Že od: 1,56 €
Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Zeleni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. V primerjavi s črnim je nekoliko milejši in bolj sočen. Suha zelena poprova zrna lahko pri pripravi juh in omak rehidriramo, lahko pa jih uporabljamo tudi suha. V tem primeru jih pred uporabo zdrobimo.
Zeleni poper je po vsem svetu zelo cenjena začimba, saj s svojo bogato aromo marsikatero jed izpili do popolnosti. Njegova uporaba v kuhinji je vsem dobro poznana in vsesplošno uveljavljena. Najbolje je, da pri kuhanju uporabljamo cela poprova zrna, ki jih po potrebi zdrobimo. Če želimo, da začimba ohrani kar največ svoje moči, jed popopramo ob koncu kuhanja. Poprove jagode so plod rastline, ki se imenuje poprovec. Poznamo štiri vrste popra: črni, beli, zeleni in rdeči. Glavna razlika med njimi je čas nabiranja in postopek predelave. Suhi zeleni poper pripravljajo iz še nezrelih zrnc poprovca. Ima najbolj mil, prijeten in osvežujoče oster okus. Lahko ga uporabljamo pri pripravi juh, omak (na primer smetanovih), marinad in prelivov. Seveda uporaba vseh vrst popra v kuhinji ne pozna meja.
Zeleni poper je primeren za: juhe, omake, marinade, prelive, meso, ribe, oziroma večino jedi
Hraniti v temnem in suhem prostoru.
Pakiranje | Doza – 35g, Refil – 150g |
---|
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.
Ocene
Zaenkrat še ni ocen.