» » Beli poper – celi

Beli poper – celi

4,80 

Beli poper je plod rastline, ki se imenuje poprovec. Od črnega popra se razlikuje po tem, da pridelovalci pustijo jagode, da popolnoma dozorijo in jih nato nekaj dni namakajo in olupijo. Jagode belega popra so tako malo manjše in imajo bolj enostavno in zemeljsko – a kljub temu pekočo aromo. Zaradi svoje nevtralne barve se pogosto uporablja pri pripravi svetlih jedi (kremne omake, pire krompir, juhe) ali pa pri pripravi vseh ostalih jedi, k katerim se poper poda.

Opis

Poper je plod rastline, ki se imenuje poprovec. Po vsem svetu je zelo cenjena začimba, saj s svojo bogato aromo marsikatero jed izpili do popolnosti. Njegova uporaba v kuhinji je vsem dobro poznana; v zahodnih državah prevladuje uporaba črnega popra, medtem ko v azijskih jedeh prevladuje uporaba belega popra. Glavna razlika med popri je čas nabiranja in postopek predelave. Da dobimo beli poper, moramo poprove jagode pustiti, da do konca dozorijo, jih obrati, nekaj dni namakati in nato odstraniti zunanjo lupino. Ker nima zunanje lupine, vsebuje manj eteričnega olja in posledično nima tako močnega poprastega vonja. Ima enostavno, zemeljsko aromo ter bolj pekoč okus kot črni poper. Zaradi svoje neopazne barve se pogosto uporablja pri pripravi svetlih in kremnih omak, solatnih polivkah, pri pripravi pire krompirja … Pogosto se znajde v Kitajskih, Indijskih in Vietnamskih receptih – na primer pri pripravi njihovih juh in svinjine. Lahko ga potresemo tudi po sveži zelenjavi, jajcih, solatah in sendvičih. Ne pozabite – uporaba vseh vrst popra v kuhinji ne pozna meja.

Najbolje je, da imamo v kuhinji cela poprova zrna, ki jih po potrebi zdrobimo. Če želimo, da začimba ohrani kar največ svoje moči, začimbo dodamo ob koncu kuhanja.

Beli poper je primeren za: svetle kremne omake, solatne polivke, pire krompir, juhe, svinjino, zelenjavo, jajca, sendviče …

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Beli poper poreklo: Indija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Beli poper – celi”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja