Zeliščna polenta

Vsi poznamo polento, če ne drugače, iz osnovne šole. Navadno jo imamo v spominu kot rahlo slano in predvsem dokaj pusto prilogo. A je ravno zaradi svojega nevtralnega okusa polenta zelo uporabna. Razen tega, da jo lahko uporabljamo tudi v sladkih jedeh, jo predvsem uporabljamo v slanih jedeh, še najbolj pa kot prilogo. Četudi jo pripravimo kot prilogo, jo lahko popestrimo z različnimi začimbami. Ta recept služi točno temu. Zeliščna polenta je okusna in prav nič pusta, zato jo lahko brez težav uživamo tudi kot samostojno jed, npr. za večerjo. Sledite spodnjemu receptu in se prepričajte sami.

Zeliščna polenta - končna jedSestavine za zeliščno polento

Začimbe za pripravo zeliščne polente lahko dobite pri nas s klikom na spodnje gumbe: 
Sol Bazilika Timijan Pehtran Rožmarin Majaron Črni poper Dodaj vse v košarico

 

Zelišča za zeliščno polento

Priprava zeliščne polente
  1. Segrejte vodo. Ko voda začne vreti, dodajte polento. Z metlico jo vmešajte v vodo in kuhajte dodatnih
    3-5 minut, da se polenta zgosti. Pazite, da jo redno mešate, sicer se lahko prime na dno posode.Zeliščna polenta - kuhanje
  2. Ko se polenta zgosti in pokuha (naj vsaj kakšno minuto vre), dodajte olivno olje in začimbe in vse
    skupaj vmešajte v polento.Zeliščna polenta med kuhanjem
  3. Tako kuhano polento lahko ponudite kot prilogo k različnim enolončnicam, lahko jo jeste kot
    samostojen obrok, dodate ji lahko polpete ali omako.

 

Recept je prispevala Vita.

Pa dober tek!