Zelenjavna juha

Ko se dnevi krajšajo, so posebej dobrodošli preprosti hitri obroki, ki si jih lahko skuhamo vnaprej. Tokrat vam predstavljamo recept za zelenjavno juho, ki bo pogrela telo in duha. Vse, kar potrebujete, je poljubna zelenjava (najbolje z domačega vrta) in nekaj izbranih začimb. Dober tek!

Zelenjavna juha

Sestavine za zelenjavno juho:
  • 2-3 stebla pora
  • 4-5 korenčkov
  • 5-6 stebel zelene
  • 500 g mladega krompirja
  • 2 stroka česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 500 ml jušne osnove
  • 2 pločevinki paradižnika
  • 1 žlica kurkume
  • črni poper
  • himalajska sol
  • sok 1-2 limon (vmešajte pred serviranjem)
  • 1-2 žlici ingverja
Priprava zelenjavne juhe:
  1. Por in česen pražite nekaj minut na olivnem olju.
  2. Narežite vso zelenjavo (korenje, zeleno, krompir) ter jo dodajte k poru in česnu.
  3. Pustite kuhati nekaj minut, nato dodajte 2 pločevinki paradižnika in jušno osnovo.
  4. Zavrite, nato pustite, da vsa zelenjava duši, dokler se ne zmehča.
  5. Preden postrežete, vmešajte peteršilj, kurkumo, ingver in sok 1-2 limon.
  6. Okrasite s črnim poprom, himalajsko soljo in peteršiljem.

 

Pa dober tek! 🙂