Zdrobova juha

Kadar naše počutje ni najboljše, kadar nas kuha vročina ali imamo občutljiv želodec je topla juhica navadno edina stvar, ki nam res prija. Vsi skrbimo za otroke, kadar gre za njihovo dobrobit. Ko je otrok bolan, mu skuhamo juho, poskrbimo, da mu je toplo in da počiva. Enako bi morali skrbeti zase, kadar naše počutje ni najboljše. Topla juha je prvi korak do tega cilja. Je kot objem od znotraj, pogreje center našega telesa, zaradi česar se takoj počutimo bolje. Kot otroci smo večinoma vsi jedli to juho, ki vedno znova požanje uspeh. Morda je čas, da se je znova poslužite. Vrhunska ni le takrat, ko nastopi bolezen, ampak v hladnih zimskih dneh prija kadarkoli.Zdrobova juha-končna jed

Sestavine za zdrobovo juho
  • 6 manjših korenčkov
  • 1 žlica olivnega olja
  • 150 ml zdroba
  • 1 l vode (ali domače zelenjavne jušne osnove)
  • 1 jedilna žlica zelenjavne jušne osnove v prahu (ni potrebno, če imate domačo jušno osnovo)
  • 1 čajna žlička soli (po potrebi)
  • Ščepec popra
  • Večja pest (majhen šop) svežega peteršilja
Omenjene začimbe lahko dobite s klikom na spodnje gumbe

Zelenjavna osnova Sol Poper Dodaj vse v košarico Zdrobova juha-sestavine

Priprava zdrobove juhe
  1. Korenček naribajte ali nasekljajte na majhne koščke (julienne). Peteršilj nasekljajte.
  2. V loncu segrejte olivno olje. Ko je toplo (ne vroče), dodajte korenček.Zdrobov juha-praženje korenčka
  3. Na srednjem ali nizkem ognju rahlo popražite korenček.
  4. Po približno 3 minutah dodajte zdrob. Tudi tega rahlo popražite.Zdrobova juha-praženje
  5. Po dveh minutah dolijte vodo. Vanjo vmešajte jušno osnovo, sol, poper in peteršilj.
  6. Kuhajte nekaj minut, da se zdrob pokuha. Ko se juha zgosti, je pripravljena na serviranje.Zdrobova juha-kuhanje

 

Recept je prispevala Vita.

Pa dober tek!