Začinjena svinjska pečenka

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe

Pečena začinjena svinjska pečenka, nedeljska klasika, ki je praktično nepogrešljiva v nedeljskem meniju. Obožujejo jo vse generacije od mladih do starejših, zato torej je priprava začinjene svinjske pečenke, nekaj kar mora obvladati vsaka gospodinja.Začinjena pečenka 1

Za pripravo začinjene svinjske pečenke potrebujemo naslednje pripomočke:
  • stiskač za česen
  • deska
  • nož
  • večja plastična posoda s pokrovom
  • pekač
  • ožemalec
  • manjša posodica
Za začinjeno svinjsko pečenko potrebujemo:
Začimbe za pripravo začinjene svinjske pečenke lahko dobite pri nas s klikom na spodnje gumbe:

Poper Sol Lovor Dimljena sladka paprika Dodaj vse v košarico

Začinjeno svinjsko pečenko pripravimo po spodnjem postopku:

Priporočamo, da se lotite začinjanja svinjske pečenke že večer pred samo peko. Najprej olupimo česen in ga iztisnimo v manjšo posodico. Temu dodamo olivno olje in sok ene limone. Timijan drobno naseklamo in ga dodamo v posodico. Mešanici dodamo še čajno žličko dimljene sladke paprike in par lovorjevih listov. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo marinado stati vsaj nekaj minut. Svinjski kare v veliki posodi dobro nasolimo in popopramo ter nanj polijemo marinado. Posodo dobro zapremo, damo v hladilnik in jo vzamemo iz hladilnika eno uro pred peko. Peka mesa je seveda odvisna od debeline svinjskega kareja, zato priporočamo, da dobro pazite svinjsko pečenko med peko, da se vam le ta ne izsuši.Začinjena pečenka - rezanje

 

Recept je prispevala Vesna.

Pa dober tek!