Veganski preliv za solato

objavljeno v Recepti, Veganske jedi, Začimbe | 0

Ko se odločimo za spremembo diete, hitro ugotovimo, da to prinaša več sprememb, kot smo pričakovali (a hkrati tudi manj, ko se zavemo, da je ogromno jedi samih po sebi veganskih). Med živili, ki jih moramo spremeniti oz. zamenjati, je tudi preliv za solato. Največkrat se poslužujemo jogurtovega preliva, ki je osvežilen in zelo preprost za pripravo. Jogurt ne pride več v poštev, zato moramo najti alternativo. Ta pa je veliko bolj preprosta, kot si predstavljate. Sledeči recept zadostuje za eno skledo solate.

Veganski preliv za solato

Sestavine za veganski preliv za solato
  • 3 čajne žličke humusa
  • 2 čajni žlički olivnega olja
  • ½ žličke jabolčnega kisa
  • 1 strok česna ali ¼ čajne žličke česna v prahu
  • ščepec popra
  • 3 jedilne žlice vode
  • žlička čilija ali kajenskega popra (za tiste, ki imajo radi pekočo hrano)

Priprava veganskega preliva za solato

Priprava veganskega preliva za solato

Vse sestavine dajte v skodelico in jih dobro premešajte med sabo. To je vse, preliv je pripravljen!

Pripravljen veganski preliv za solato

Dodatne informacije

Humus je jed arabskega sveta (beseda hummus prihaja iz arabske besede za čičeriko). Pri nas ga največkrat uporabljamo kot omako ali namaz. Narejen je iz kuhane in zmečkane čičerike, olivnega olja, limoninega soka, tahinija (sezamove paste), soli in česna. Odlično se poda arabskim jedem, a je precej nevtralnega okusa, zato je tudi v Zahodnem svetu pravi hit. Kupite ga lahko v skorajda vsaki trgovini ali pa ga pripravite sami.

 

Članek je prispevala Vita.

Pa dober tek! 🙂