Veganski čokoladni mousse

objavljeno v Recepti, Sladice, Veganske jedi, Začimbe

Danes za sladico pripravite omamen veganski čokoladni mousse!

Veganski čokoladni mousse
Za pripravo veganskega čokoladnega moussa* potrebujete naslednje sestavine:

*za 3 osebe

  • 100 g nemlečne temne čokolade (z najmanj 75 % kakava)
  • 350 g svilnatega tofuja
  • 70 g javorjevega sirupa
  • lupinica 1 limete
  • žlica vanilije
  • žlica temnega ruma
  • ščepec čilija
  • ščepec himalajske soli
Veganski čokoladni mousse pripravite po naslednjem postopku:

Manjšo posodo postavite na srednjo temperaturo, do polovice napolnite z vrelo vodo, nad njo pa postavite nepregorno skledo, ki se ne sme dotikati vode v spodnji posodi. Čokolado sesekljajte, dajte v posodo nad vodno kopel in med mešanjem pustite, da se stopi. Medtem ožemite tofu v posodo in ga dajte v napravo za mešanje (blender). Dodajte vse sestavine razen čokolade in dobro zblendajte. V gladko zmes dodajte stopljeno čokolado in znova zblendajte. Maso razporedite v tri kozarčke in uživajte v sladko pikantni svilnati poslastici!

 

Pa dober tek! 🙂