Muškatni cvet / Macis - celi
Muškatni cvet / Macis - celi (od blizu)
Muškatni cvet – celi

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

3,60 5,20  Izberite možnosti
Muškatni cvet (macis) - mleti
Muškatni cvet (macis) - mleti (od blizu)
Muškatni cvet – mleti

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

6,10 7,10  Izberite možnosti
Muškatni orešček v prahu
Muškatni orešček v prahu od blizu
Muškatni orešček v prahu

Muškatni oreščki so jedrca iz semen zimzelenega muškatovca. Njihov okus je zelo aromatičen, osvežujoč, topel in na neki način grenko-sladek. V kuhinji lahko muškatni orešček uporabljamo pri pripravi tako pikantnih in sladkih jedi. Izvrstno se prilega k piščančjemu mesu, jagnjetini, teletini, ovčetini, ribam in morskim sadežem, sirom in sirovim jedem, čebuli, krompirju, jajcem … Dobro se dopolnjuje s poprom, kardamomom, muškatnim cvetom, timijanom, klinčki in ingverjem.

4,40 5,60  Izberite možnosti
Naga Bhut Jolokia čili - mleti
Naga Bhut Jolokia čili - mleti (vrečka)
Naga Bhut Jolokia čili – mleti

Naga Bhut Jolokia je ekstremno pekoč čili, ki je med leti 2007 in 2011 imel tudi titulo najbolj pekočega čilija na svetu. Njegova vročica se razteza med 800.000 in milijonom SHU. Primerno samo za najbolj izkušene jedce pekočih dobrot. Čili Naga Bhut Jolokia (Ghost Pepper) je eden najbolj pekočih čilijev, ki ga dobite v naši trgovini.

Jakost: 6/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 1.000.000

9,00 10,00  Izberite možnosti
Nož za sir (ročaj iz lesa oljke)
Nož za sir (ročaj iz lesa oljke)

Nož za sir z ročajem iz lesa oljke bo z lahkoto narezal zelo tanke rezine tako mehkega kot trdega sira. Uporabi pa se lahko tudi za ribanje čokolade. Rezilo je narejeno iz nerjavečega jekla.

Dolžina približno: 20 cm

Rezalna širina približno: 5 cm

11,75  Izberite možnosti
Originalna dunajska pekoča gorčica/zenf
Originalna dunajska pekoča gorčica

Brez gorčice ali zenfa (senfa) v Avstriji pač ne gre. Tej gorčici je dodan še čili, kar jo naredi rahlo pekočo.

3,00  Izberite možnosti
Paprika pekoča v prahu
Paprika pekoča v prahu od blizu
Paprika pekoča v prahu

Plodove pekoče paprike oberejo in jih na soncu sušijo tri do štiri tedne. Ko so suhe, jih skupaj s semeni zmeljejo v prah. Ravni okusa paprike v prahu so odvisne ravno od tega ali so semena in rebrca zmleta skupaj ali pa so semena pred mletjem odstranjena. Okus pekoče paprike v prahu je tako precej pikanten. Uporabljamo jo lahko povsod, kjer želimo jedem dodati ostrino. Dodajamo jo lahko enolončnicam, pečenemu krompirčku, mesnim kroglicam, golažu … Okus se dobro dopolnjuje s česnom, ingverjem, kurkumo, origanom, timijanom, peteršiljem, pimentom, rožmarinom in žafranom.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Paprika sladka - mleta
Paprika sladka - mleta (od blizu)
Paprika sladka – mleta

Sladka paprika je v marsikateri kuhinji nepogrešljiva. Ima milo, sladko-sadno aromo, s katero lahko obogatimo številne jedi – od enolončnic, golaža, do pečenega krompirčka in zelenjave.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Pehtran - narezan
Pehtran - narezan od blizu
Pehtran – narezan

Pehtran je s svojim značilnim vonjem in močnim ter prefinjenim okusom eno glavnih zelišč francoske kuhinje. Vonj se med kuhanjem razblini, okus, ki nekoliko spominja na mešanico janeža in bazilike pa se kljub kuhanju ohranijo. Pehtran se dodaja ribjim in jajčnim jedem, perutnini, marinadam za divjačino in meso, za odišavljanje sirov, pogosto pa se dodaja tudi gorčicam in zeliščnim maslom. V Sloveniji pa ga poznamo predvsem zaradi slastnih skutnih štrukljev. Lepo se dopolnjuje z drobnjakom, baziliko, koprom, lovorjem, peteršiljem in solatnimi zelišči.

2,60 3,00  Izberite možnosti
Pekoča gorčica/zenf z Jalapeno čiliji
Pekoča gorčica z Jalapeno čiliji

Zenf je pogost dodatek k hrani, ki je narejen iz gorčičnih semen ter drugih dodatkov. V tej je posebni dodatek, ki poskrbi za milo vročico, posušeni jalapeno čili.

3,00  Izberite možnosti
Peteršilj - drobljen
Peteršilj - drobljen od blizu
Peteršilj – drobljen

Peteršilj prvotno izvira iz južne Evrope, dandanes pa uspeva na področjih, ki imajo zmerno podnebje. Ima zelo čist in osvežujoč okus, zato je eno izmed nepogrešljivih zelišč za kuharje zahodnega sveta. Uporablja se za pripravo omak, solat, nadevov, krompirjevih jedi, morskih jedi … Dobro se ujema z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom.

2,00 2,60  Izberite možnosti
Znižano do -18%
Peteršilj v prahu
Peteršilj v prahu od blizu
Peteršilj v prahu

Peteršilj prvotno izvira iz južne Evrope, dandanes pa uspeva na področjih, ki imajo zmerno podnebje. Ima zelo čist in osvežujoč okus, zato je eno izmed nepogrešljivih zelišč za kuharje zahodnega sveta. Peteršilj v prahu se uporablja za pripravo omak, solat, nadevov, krompirjevih jedi, morskih jedi … Dobro se ujema z baziliko, česnom, čiliji, majaronom, rožmarinom, poprom, origanom, meto in drobnjakom.

2,80 3,80  Izberite možnosti
Začimbe za pico in pašto
Začimbe za pico in pašto od blizu
Pica & Pašta

Pica & Pašta je mešanica različnih začimb, ki se med seboj prepletajo in odlično dopolnjujejo številne jedi. Uporabimo jo lahko pri pripravi pice, omak za testenine, brusket, toastov, toplih kruhkov …

Sestavine: origano, kosmiči rdeče paprike, črni poper, čebula, korenje, bazilika, česen, majaron, peteršilj, por.

3,00 3,10  Izberite možnosti
Piment - celi
Piment - celi od blizu
Piment – celi

Piment je po svetu znan tudi pod imeni pimento in jamajški poper. V Angliji se ga je prijelo ime »vsezačimba«, saj naj bi to ime opisovalo njegov vonj in okus – mešanico muškatnega oreščka, muškatnega cveta, cimeta in klinčkov, s poprastim priokusom. Piment dodajamo začimbnim mešanicam za vlaganje, pripravo suhega mesa ter v marinade za ribe, lupinarje in meso.

2,70 4,10  Izberite možnosti
Piment v prahu (mleti)
Piment v prahu (mleti) - vrečka
Piment v prahu

Piment v prahu je po svetu znan tudi pod imeni pimento in jamajški poper. V Angliji se ga je prijelo ime allspice oziroma v dobesednem prevodu »vsezačimba«. To ime naj bi opisovalo njegov vonj in okus – mešanico muškatnega oreščka, muškatnega cveta, cimeta in klinčkov, s poprastim priokusom. Piment dodajamo začimbnim mešanicam za vlaganje, v marinade za ribe, lupinarje in meso, nepogrešljiv pa je tudi pri pripravi mesa za sušenje.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Podstavek za posodo "Nunčaki" (les oljke)
Podstavek za posodo “Nunčaki” (les oljke)

“Nunčaki” podstavek za posodo je zamišljen malo drugače: narejen je iz dveh povezanih “nunčak” oziroma palčki iz lesa oljke. Podstavek postavimo na mizo in ga lahko uporabimo za vročo posodo različnih velikosti. Podstavek za posodo “Nunčaki” je vizualno privlačen in unikaten, še ena njegova prednost pa je zagotovo to, da je še posebej dober za shranjevanje, saj v primerjavi z ostalimi podstavki porabi zelo malo prostora.

Dolžina enega “nunčaka” približno: 20 cm

11,00  Izberite možnosti
Darilni paket Poper klasik
Darilni paket Poper klasik - mali
Poper klasik (darilni paket)

Nimate ideje, kaj podariti za darilo? Darilni paket poprov je ena izmed klasičnih darilnih škatel, saj vsebuje – kot že njeno ime samo pove – aromatične različice začimbe, ki jo uporabljamo skoraj vsi. Poper je vsekakor začimba, ki ne sme manjkati v nobeni kuhinji.

Izbirate lahko med malim, srednjim in velikim darilnim paketom.

Mali darilni paket s popri vsebuje tri popre:

Srednji paket, ki poleg zgoraj naštetih, vsebuje še dozo:

Velikemu darilnemu paketu s popri pa smo dodali še:

15,20 32,20  Izberite možnosti
Pribor za serviranje solate (les oljke)
Pribor za serviranje solate (les oljke) - od blizu
Pribor za serviranje solate (les oljke)

Lesen pribor za serviranje solate je narejen iz lesa oljke. Sestavljen je iz velike in široke žlice in vilice, ki omogočata lahko zajemanje katerekoli solate.

Dolžina približno: 30 cm

13,50  Izberite možnosti
Provansalska zelišča
Provansalska zelišča od blizu
Provansalska zelišča

Mešanica provansalskih zelišč je sestavljena iz zelišč, ki v poletnih mesecih prekrivajo pokrajino južne Francije. Je nepogrešljiv dodatek v francoski in mediteranski kuhinji. Dodajamo jo lahko raznovrstnim jedem. Zelo dobro se poda k omakam, marinadam, solatnim prelivom, mesu, pici, pečenemu paradižniku, dodamo pa jo lahko tudi na žaru popečeni zelenjavi.

Sestavine: timijan, šetraj, origano, rožmarin, majaron, bazilika, zvezdnati janež, sivka, komarček, koriander in zelena meta

2,40 2,90  Izberite možnosti
Darilni paket Rajski vrt
Darilni paket Rajski vrt - mali
Rajski vrt (darilni paket)

Darilni paket Rajski vrt je uporabno darilo, ki bo zagotovo navdušilo vse ljubitelje kuhanja in ljubitelje peke. Vsebuje namreč začimbe, ki s svojo aromo obogatijo marsikatero sladico ali bolj eksotično jed.

Ponujamo vam tri velikosti darilnega paketa rajski vrt – mali, srednji in veliki paket.

Izbirate lahko med malim darilnim paketom Rajski vrt , ki vsebuje:

Srednjem paketu, ki poleg zgoraj naštetih, vsebuje še dozo:

In velikim darilnim paketom, ki vsebuje še:

13,40 26,20  Izberite možnosti
Ras El Hanout
Mešanica začimb Ras El Hanout - vrečka
Ras El Hanout

Ras el hanout je mešanica, ki bi jo lahko poimenovali tudi maroška čarovnija. Njen okus je zelo bogat, saj jo sestavljajo številne začimbe. Zelo dobro se poda k mesu in ribam ter k kuskusu in rižu. Iz nje pogosto pripravljajo raznolike marinade, dodajajo pa jo tudi v tradicionalne tajine.

Sestavine: kardamom, ingver, cvet muškatnega oreščka, črni poper, kurkuma, čili, janež, muškatni orešček, piment, cimet, paprika, klinčki, sivka, listi vrtnice

3,20 4,30  Izberite možnosti
Razprodano
Rdeča pesa
Rdeča pesa od blizu
Rdeča pesa v prahu

Posušeno in zmleto rdečo peso lahko jedem dodate kot naravno barvilo. Uporabite jo lahko na primer pri peki biskvitov, palačink, izdelavi sladoleda in pri stepeni smetani.

3,00 3,30  Izberite možnosti
Razprodano
Rezalna deska - naravnih oblik (les oljke)
Rezalna deska - naravnih oblik (les oljke)
Rezalna deska – naravnih oblik (les oljke)

Rustikalna rezalna deska naravnih oblik. Oblika je vedno odvisna od oblike drevesa in iz tega razloga ima vsaka deska svojo velikost in unikatano obliko.

Dolžina in širina: odvisno od izbire

Višina približno: 1,5 – 2 cm

21,00 31,00  Izberite možnosti
Rezalna deska - ovalna - 30x16 cm (les oljke)
Rezalna deska – ovalna – 30×16 cm (les oljke)

Ovalna rezalna deska je narejena iz lesa oljke. Ročno izdelano desko krasi čudovita struktura oljčnega lesa, zato desko lahko uporabimo tudi kot ploščo za raznovrstne narezke in prigrizke.

Dolžina približno: 30 cm

Širina približno: 16 cm

Višina približno: 1,5 – 2 cm

19,50  Izberite možnosti
Rezalna deska - ravni robovi (les oljke) - 25 cm
Rezalna deska - ravni robovi (les oljke) - 30 cm
Rezalna deska – ravni robovi (les oljke)

Deska z ravnimi robovi je narejena iz lesa oljke. Gre za popolnoma klasično in enostavno desko, ki jo lahko uporabljamo tako za rezanje in sekljanje kot tudi serviranje hrane. Krasi jo čudovita struktura oljčnega lesa, ki deski doda eleganten pridih.

V ponudbi imamo trenutno dve različno veliki deski z ravnim robom: veliko in malo desko. V velikosti se razlikujete za pet centimetrov.

Višina približno: 1-2 cm

15,00 25,00  Izberite možnosti
Razprodano
Rezalna deska - z ročajem - 42 cm (les oljke)
Rezalna deska – z ročajem – 42 cm (les oljke)

Rezalna deska z ročajem je v celoti izdelana iz lesa oljke. Uporabimo jo lahk za rezanje, zaradi svoje čudovite teksture pa je nadvse primerna tudi za serviranje raznovrstnih narezkov in prigrizkov.zka.

Dolžina približno: 42 cm (z ročajem)

Širina približno: 19-20 cm

23,00  Izberite možnosti
Rezalna deska - z ročajem - 30 cm (les oljke)
Rezalna deska - z ročajem - 27 cm (les oljke)
Rezalna deska – z ročajem (les oljke)

Rezalna deska je narejena iz lesa oljke. Na strani ima ročaj, s katerim desko brez težav primemo v roke. Deska je primetna tako za rezanje, zaradi svoje lepe teksture pa se zelo lepo obnese tudi kot pladenj oziroma deska za serviranje narezkov, sadja in drugih živil.

Višina: 1.2 cm

14,00 17,00  Izberite možnosti
Rezalna deska - slovenski les
Rezalna deska - slovenski les - bukev
Rezalna deska deteljica – slovenski les

Unikatna deska »deteljica« je slovenski proizvod. Tudi les iz katerega so narejene, izvira iz naše zelene dežele. Na voljo so deske treh različnih vrst lesa: čudovitega temnega oreha, bukve in nežnega javorja.

22,00 25,00  Izberite možnosti
Rjavi sladkor demerara
Rjavi sladkor demerara
Rjavi sladkor demerara

Rjavi sladkor demerara je neobdelan trsni sladkor. Ima precej velika zrna nepravilnih oblik, ki so rjave barve oziroma barve jantarja.

Ker vsebuje velik delež melase, le-ta vpliva tudi na okus: demerara sladkor je sladkor s prijetnim okusom, ki spominja na karamelo.

2,50  Izberite možnosti
Roza poper - celi
Roza poper celi - doza in refil vrečka
Roza poper – celi

Rožnate jagode, znane tudi pod imenom roza poper, so zrele jagode iz Brazilskega poprovca, drevesa iz iste družine kot mango. Jagode imajo mil sladko-pekoč okus, ki se zaradi svoje zanimive arome in rožnate barve pogosto dodaja kremastim omakam, morski hrani, zelenjavi in raznovrstnim solatnim polivkam in drugim omakam.

3,70 9,40  Izberite možnosti
Rožmarin - narezan
Rožmarin - narezan od blizu
Rožmarin – narezan

Rožmarin je aromatična zimzelena trajnica, ki izvira iz Sredozemlja. Ima močan, prodoren in privlačen vonj. Njegov okus rahlo smolnat s priokusom muškatnega oreščka, evkaliptusa in kafre. Prilega se k mesu, ribam, gobam, krompirju, zelenjavi z izrazitim okusom, mehkim sirom in perutnini. Njegova aroma se odlično dopolnjuje z drobnjakom, lovorjem, origanom, peteršiljem, šetrajem, timijanom in meto.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Rožmarin v prahu
Rožmarin v prahu od blizu
Rožmarin v prahu

Rožmarin je aromatična zimzelena trajnica, ki izvira iz Sredozemlja. Ima močan, prodoren in privlačen vonj. Njegov okus rahlo smolnat s priokusom muškatnega oreščka, evkaliptusa in kafre. Prilega se k mesu, ribam, gobam, krompirju, zelenjavi z izrazitim okusom, mehkim sirom in perutnini. Njegova aroma se odlično dopolnjuje z drobnjakom, lovorjem, origanom, peteršiljem, šetrajem, timijanom in meto.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Rumena gorčica - semena
Rumena gorčica - semena - vrečka
Rumena gorčica – semena

Rumena gorčica semena izvirajo iz južne Evrope in zahodne Azije. Cela semena so povsem brez vonja. Šele ko jih zmeljemo, se iz njih začne sproščati rahlo pikantna aroma, pri kuhanju pa še pristen gorčični vonj. Okus rumenih gorčičnih semen je bolj mil, rahlo pikanten in rahlo sladek.

2,10  Izberite možnosti
Rumena gorčica v prahu
Rumena gorčica v prahu od blizu
Rumena gorčica v prahu

Rumena gorčica v prahu se pridobiva iz rumenih gorčičnih semen, ki izvirajo iz južne Evrope in zahodne Azije. Cela semena so povsem brez vonja. Šele ko jih zmeljemo, se iz njih začne sproščati rahlo pikantna aroma, pri kuhanju pa še pristen gorčični vonj. Okus rumenih gorčičnih semen je bolj mil, rahlo pikanten in rahlo sladek. Cela gorčična semena uporabljamo predvsem kot dodatek tekočinam za vlaganje in razsolom, poleg tega pa jih dodajamo tudi marinadam. Iz njih pripravljajo raznovrstne gorčice – dobro poznani sta blaga in redka ameriška gorčica ter blago pikantna in sladka bordojska gorčica – ki se prilegajo mesnim izdelkom, pikantnim sirom, curryjem …

2,10 3,20  Izberite možnosti
Semena zelene
Semena zelene od blizu
Semena zelene

Zelena je izredno prijazna zel, saj lahko v kulinariki uporabljamo celotno rastlino. Semena zelene imajo precej močnejši vonj in okus kot sama rastlina. So prodornega okusa in imajo rahel pridih limone in peteršilja. Lahko jih uporabimo pri pripravi raznolikih zelenjavnih jedi, omak, kruha, pikantnih kolačev, lahko pa jih tik pred koncem potresemo čez solato.

2,20 3,40  Izberite možnosti
Šetraj - narezan
Šetraj - narezan od blizu
Šetraj – narezan

Šetraj je sredozemska rastlina, ki se je v Evropi dolgo – dokler niso spoznali eksotičnih začimb – prištevala med najbolj aromatična kuhinjska zelišča. Ima zeliščni vonj in rahlo poprast okus, ki spominja na timijan. Dobro se poda k stročnicam (fižol, leča), zeleni zelenjavi, pečeni teletini, svinjini, perutnini, zajčjemu mesu, omakam, nadevom, marinadam in ribam, zelju, rdeči pesi, krompirju … Lepo se dopolnjuje z baziliko, česnom, meto, origanom, peteršiljem, rožmarinom, timijanom in lovorjem.

2,00 2,60  Izberite možnosti
Sladka čili omaka
Sladka čili omaka

Sladka čili omaka je omaka s precej milo vročico. Gre za nepogrešljiv dodatek v tajski in malezijski kuhinji, pri nas pa jo najpogosteje najdemo v kitajskih restavracijah, saj je pogosto uporabljena pri pripravi spomladanskih zavitkov in nekaterih drugih jedeh.

6,00  Izberite možnosti
Sol mrtvega morja
Sol mrtvega morja - doza in refil vrečka
Sol iz Mrtvega morja

Sol Mrtvega morja izvira iz Izraela. Vsebuje veliko magnezijevega in kalcijevega klorida in manj natrijevega klorida kot voda v ostalih morjih. Primerna je za začinjanje zelenjavnih jedi, rib, morskih sadežev ter mesnih in zelenjavnih jedi. Ne vsebuje joda.

2,00 3,00  Izberite možnosti
Solnica v obliki jabolka (les oljke) - odprta - polna
Solnica v obliki jabolka (les oljke) - odprta - prazna
Solnica v obliki jabolka (les oljke)

V kolikor bi v svojo kuhinjo radi vnesli pridih narave, ste se znašli na pravi strani. Mala solnica v obliki jabolka je estetsko dovršen in nadvse prikupen dodatek, ki vam bo v kuhinji dobro služil. Celoten izdelek krasi še čudovita struktura oljčnega lesa.

17,50  Izberite možnosti
Sriracha pekoča omaka
Sriracha pekoča omaka

Sriracha pekoča omaka je poleg Tabasca ena izmed svetovno znanih pekočih omak. Sestavljena je iz pet glavnih sestavin: čilijeve paste,kisa, česna, sladkorja in soli. Ko jo okušamo, v njej prevladujeta sladkobno-česnov okus, ki se jima pridruži mila vročica. Omaka je zelo primerna za dodajanje že med samim kuhanjem, po želji pa jo lahko dodamo tudi po že servirani jedi.

6,50  Izberite možnosti