Komarček v prahu
Komarček v prahu od blizu
Komarček v prahu

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, meliso, peteršiljem in timijanom.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Znižano do -21%
Koriander celi
Koriander celi od blizu
Koriander – celi

Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

2,00 2,20  Izberite možnosti
Koriander – mleti
Koriander - mleti - doza
Koriander – mleti

Koriander je nadvse uporabna rastlina, saj lahko njen zeleni del uporabljam kot zelišče, semena pa kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga zasledimo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Ima topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro meša z ostalimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino.

Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Koriander listi - drobljeni
Koriander listi - drobljeni od blizu
Koriander listi – drobljeni

Koriander je ena najbolj uporabljenih rastlin, saj jo lahko uporabljamo kot zelišče in kot začimbo. V azijski in arabski kuhinji ga uporabljajo pri pripravi skoraj vse hrane, pogosto pa ga uporabljajo tudi evropski kuharji. Korander listi imajo topel, mil, rahlo sladek okus, ki se zelo dobro prepleta s številnimi okusi. Dobro se ujema s čiliji, česnom, ingverjem, klinčki, muškatnim cvetom in muškatnim oreščkom, pimentom in kumino. Uporabljamo ga pri pripravi različnih vrst mesa, rib, zelenjave, krompirja, gob in agrumov.

2,00 2,40  Izberite možnosti
Prazen kozarec za začimbe
Prazen kozarček za začimbe - odprt
Kozarček za začimbe – steklen

Steklen kozarček za začimbe je zelo priročen za uporabo. Vsebino ščiti pred vlago in omogoča hiter vpogled kaj je v njem shranjeno.

Na volje je tudi pločevinasta doza v dveh velikostih.

2,00 18,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Kraljeva sol - mleta - jodirana
Kraljeva sol - mleta - jodirana - vrečka
Kraljeva sol – mleta – jodirana

Sol je že od nekdaj pomembna dobrina za človeštvo. Kraljeva sol, ki jo ponujamo v spletni trgovini Začimbe.si, je darilo morja. Slovenska morska sol je pridelana s tradicionalnimi postopki pridelave oziroma z naravno kristalizacijo soli v solnih bazenih. Namenjena je predvsem kulinarični rabi.

1,40 2,00  Izberite možnosti
Znižano do -25%
Kuhalnica (les oljke)
Kuhalnica (les oljke) - od blizu
Kuhalnica (les oljke)

Lesena kuhalnica iz lesa oljke za mešanje priljubljenih jedi med pripravo.

Dolžina približno: 30 cm

Širina približno: 6 cm

6,50  4,90  Izberite možnosti
Znižano do -25%
Kuhalnica s konico (les oljke)
Kuhalnica s konico (les oljke)

Lesena kuhalnica z robom. Narejena je iz lesa oljke. Zaradi konice na robu kuhalnice je mešanje lažje in bolj učinkovito, saj konica pripomore k temu, da dosežemo tudi robove lonca oziroma posode.

Dolžina približno: 30 cm

Širina približno: 6 cm

6,50  4,90  Izberite možnosti
Znižano do -25%
Kuhalnica za rižoto (les oljke)
Kuhalnica za rižoto (les oljke) - odprtina
Kuhalnica za rižoto (les oljke)

Lesena kuhalnica za rižoto iz lesa oljke. Zaradi luknje v kuhalnici je mešanje lažje in bolj učinkovito. Kot na kuhalnici pa pomaga da dosežemo popolnoma do roba in dna lonca. Odličen pripomoček za kuhanje rižote.

Dolžina približno: 30 cm

Širina približno: 6.5 cm

Odprtina približno: 3,5 cm

6,50  4,90  Izberite možnosti
Kumin - mleti
Kumin - mleti - doza
Kumin – mleti

Kumin je začimba, ki je dobro uveljavljena že iz antičnih časov. Poznan je tudi pod imenom orientalska kumina, rimska kumina ali pa laški kumin. Pravijo, da naj bi kumin bil druga najbolj popularna začimba na svetu (takoj za črnim poprom)!

S svojim hkrati nežnim in prodornim okusom v vsaki jedi pusti svoj pečat

2,50 3,00  Izberite možnosti
Kumina cela
Kumina cela od blizu
Kumina – cela

Kumina ali kimelj je ena izmed najstarejših začimb, saj je znana že iz biblijskih časov. Njen vonj je zelo aromatičen, po okusu pa je topla in grenko-sladka. Uporablja se jo za odišavljanje črnega in rženega kruha, piškotov, biskvitov, zelja in ostale zelenjave. Je sestavina nekaterih začimbnih mešanic, dobro pa se ujema tudi z brinom, česnom, peteršiljem in timijanom.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Kumina v prahu
Kumina v prahu od blizu
Kumina v prahu

Kumina ali kimelj je ena izmed najstarejših začimb, saj je znana že iz biblijskih časov. Njen vonj je zelo aromatičen, po okusu pa je topla in grenko-sladka. Uporablja se jo za odišavljanje črnega in rženega kruha, piškotov, biskvitov, zelja in ostale zelenjave. Je sestavina nekaterih začimbnih mešanic, dobro pa se ujema tudi z brinom, česnom, peteršiljem in timijanom.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Kurkuma v prahu
Kurkuma v prahu od blizu
Kurkuma v prahu

Kurkuma sodi v družino ingverjevk in ima zanjo značilno odebeljeno podzemno koreniko. Izvira iz južne Azije, kjer jo zelo cenijo in uporabljajo v najrazličnejše namene. Posušena korenika ima zapleten, bogat vonj, ki je mešanica vonja po lesu, agrumih in ingverju. Okus je zmerno pikanten, topel, grenak in delno muškaten. Uporabljajo se pri pripravi večine indijskih zelenjavnih jedi, prilega pa se tudi mesu, leči, ribam in rižu. Dobro se dopolnjuje tudi z drugimi začimbami na primer s česnom, čiliji, ingverjem, komarčkom, koriandrovimi listi in semeni, kumino, curryjevimi listi, papriko in poprom.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Limonina lupina - narezana
Limonina lupina - narezana od blizu
Limonina lupina – narezana

Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C-vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solat … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.

3,10 4,00  Izberite možnosti
Limonina lupina v prahu
Limonina lupina v prahu od blizu
Limonina lupina v prahu

Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solate … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.

3,20 4,20  Izberite možnosti
Limonska trava
Limonska trava

Limonska trava je poznana pod imenom citronela in izvira iz jugovzhodne Azije. Njen okus je osvežujoč, nekoliko limonast, začuti pa se tudi poprast priokus. Prilega se govedini, piščančjemu mesu, rezancem, ribam in morskim sadežem, svinjini ter večini zelenjave.

2,50  Izberite možnosti
Limonski poper
Limonski poper od blizu
Limonski poper

Limonski poper je ena bolj osvežujočih začimb. Nevsakdanja mešanica limone, belega popra in kurkume popestri raznovrstne jedi na primer jedi s perutnino, teletino, pomake in zelenjavne enolončnice. Poživljajoč okus limone in popra pa najbolj zablesti in očara v solati.

Sestavine: beli poper, limonina lupina, kurkuma, naravna aroma limone, citronska kislina, dekstroza.

4,50 5,60  Izberite možnosti
Ljubezenski curry
Ljubezenski curry od blizu
Ljubezenski curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Ljubezenski curry je rdeče-rjava začimbna mešanica, v kateri prevladuje okus vanilje in hibiskusa. Ima prijeten in mil sadni okus.

Sestavine ljubezenskega currya: morska sol, kumina, koriander, piment, cvetni listi vrtnice, česen, cvetovi hibiskusa, rožnate jagode, ingver, cimet, Bengalski dolgi poper, čili, borbon vanilja, poper, kurkuma, muškatni cvet, prekajena paprika.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

3,80 4,70  Izberite možnosti
Znižano do -25%
Lopatica "špatula" (les oljke)
Lopatica “špatula” (les oljke)

Lesena lopatica – špatula ali spatula – iz lesa oljke je primerna za raznovrstno uporabo. Raven rob omogoča dobro mešanje.

Dolžina približno: 30 cm

Širina približno: 6 cm

6,50  4,90  Izberite možnosti
Lovor - listi
Lovor listi - vrečka
Lovor – listi

Lovor je manjše drevo, ki izvira iz vzhodnega sredozemlja. Liste lahko uporabljamo takoj, ko jih utrgamo z drevesa, lahko pa jih posušimo in tako zmanjšamo grenkobo. Lovor ima sladko aromo in trpek okus. Je nepogrešljiva začimba pri pripravi naše ozimnice (vložene kumarice, rdeča pesa, gobice v kisu …) in pri kuhanju raznovrstnih enolončnic in omak.

2,50  Izberite možnosti
Luštrek - drobljen
Luštrek - drobljen od blizu
Luštrek – drobljen

Luštrek so uporabljali že v stari Grčiji in Rimu. Je aromatično zelišče, ki je po vonju in okusu precej podobno zeleni. Luštrek lahko dodamo skoraj vsaki jedi. Ker ima, sploh svež, precej močan vonj in okus, ga je treba uporabljati previdno. Dodajamo ga lahko enolončnicam, juham, dušenim mesnim in zelenjavnim jedem ter jedem iz morskih sadežev. Potresemo ga lahko tudi po solati ali pa ga dodamo v nadeve in omake. Njegov okus se dobro dopolnjuje z brinom, drobnjakom, peteršiljem, čiliji, koprom, kumino, česnom, origanom, lovorjem in timijanom.

2,60 2,90  Izberite možnosti
Madras curry v prahu
Madras curry v prahu od blizu
Madras curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Madras curry izvira iz Bengalskega polotoka in ima saden ter rahlo pikanten okus. Velja za najbolj “klasično” obliko currya.

Sestavine Madras currya: kurkuma, koriander, gorčična moka, moka čičerike, poper, grško seno, česen, morska sol, zelena koren, zelena semena, cimet, čili, kumina.

Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Magic Mushroom začimbna mešanica
Magic Mushroom začimbna mešanica od blizu
Magic Mushroom

Ljubitelji gob, pozor! Mešanica Magic mushroom oziroma v prevodu čudežna gobica bo s svojim skoncentriranim okusom poskrbela, da bodo vaše gobje jedi še bolj izrazite in da boste tudi v sezoni, ko ni gob, uspeli na krožniku čudežno pričarati njihov okus.

Sestavine: jurčki, kumina, gorčična semena, črni poper, čebula, koriander, peteršilj, česen

3,40 4,20  Izberite možnosti
Majaron - drobljen
Majaron - drobljen od blizu
Majaron – drobljen

Majaron je trajnica, ki je doma v Sredozemlju. Tako po videzu, kot tudi po vonju in okusu je zelo podoben origanu. Aroma je za odtenek milejša in bolj sladka, poleg tega pa v njej ni čutiti blagih pekočih podtonov, ki jih lahko zaznamo pri origanu. Dobro se poda k zelenjavi, gobam, morski hrani, sirom in različnim omakam – sploh tistim, s paradižnikovo osnovo. Njegov okus se dobro dopolnjuje z drobnjakom, peteršiljem in timijanom.

2,50 3,20  Izberite možnosti
Mango curry v prahu
Mango curry v prahu od blizu
Mango curry v prahu

Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Mango curry ima nezamenljiv okus, v katerem, kot že ime pove, prevladuje sadni okus manga.

Sestavine mango currya: kurkuma, koriander, česen, gorčica, morska sol, čebula, čiliji, ingver, kumina, semena grškega sena, cimet, mango v prahu, kokos v prahu.

6,30 7,20  Izberite možnosti
Mediteranska zelišča
Mediteranska zelišča od blizu
Mediteranska zelišča

Mediteranska mešanica poleg klasičnih mediteranskih začimb (origano, timijan, šetraj, rožmarin …) vsebuje še nekaj eksotičnih začimb, ki prvotni okus še bolj poudarijo. Uporabljamo jo za začinjanje raznovrstne zelenjave, svetlega mesa in jagnjetine.

Sestavine: česen, morska sol, timijan, črni poper, bazilika, šetraj, rožmarin, čebula, sladka paprika, origano, koriander, peteršilj, majaron, dimljena sol (morska sol, poper, čebula, dekstroza), curry v prahu (kurkuma, koriander, gorčica v prahu, čičerika v prahu, črni poper, grško seno, česen, morska sol, koren in listi zelene, cimet, čili, kumina), cvet sivke, zvezdnati janež, komarček.

2,60 3,60  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Mehiški origano
Mehiški origano od blizu
Mehiški origano

Mehiški origano je drugačen origano, kot smo ga vajeni pri nas. Rastlina je pravzaprav sorodnejša pravi citronki kot pa origanu. Ima podobno, a bolj izrazito aromo. Zelo se poda k mesu ali ribam na žaru, juham, enolončnicam, salsam ter ostalim omakam s paradižnikovo osnovo. Okus se dobro prepleta s čiliji, kumino in papriko.

2,00 2,40  Izberite možnosti
Mešanica poprov - celi
Mešanica poprov - celi od blizu
Mešanica poprov – celi

Poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Mešanico poprov sestavljajo zeleni poper, beli poper, črni poper in rdeči poper. Sveže zmleta pisana mešanica jedem doda veličasten okus, saj poper med kuhanjem poudari okuse drugih začimb, hkrati pa dobro ohrani tudi svojega. Prilega se večini jedi, dobro pa se dopolnjuje z baziliko, česnom, timijanom, peteršiljem, rožmarinom, ingverjem, cimetom, kardamomom, kurkumo, koriandrom …

2,70 8,20  Izberite možnosti
Moruga Scorpion čili v prahu
Moruga Scorpion čili v prahu od blizu
Moruga Scorpion čili v prahu

Čili Moruga Scorpion je najbolj pekoč čili, ki ga dobite v naši trgovini – na Scovillovi lestvici namreč presega 2 milijona enot.

Jakost: 6/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 2.000.000

14,00  Izberite možnosti
Znižano do -26%
Možnar (terilnik) iz lesa oljke - rustikalni rob
Možnar (les oljke) – rustikalni rob

Ta nepogrešljivi kuhinjski pripomoček, katerega eleganca popestri vsako kuhinjo, krasi čudovita struktura oljčnega lesa. Terilnik in pestilo sta narejena iz lesa oljk, ki zaradi starosti nimajo več sadežev. Odslužena drevesa posekajo, jih sušijo skoraj celo leto in nato uporabijo za izdelavo lesenih produktov. Na njihova stara mesta pa, z namenom ohranjanja ravnovesja regije, zasadijo mlada drevesa.

22,00 26,00  Izberite možnosti
Znižano do -26%
Možnar (terilnik) iz lesa oljke - zaobljen rob
Možnar (les oljke) – zaobljen rob

Ta nepogrešljivi kuhinjski pripomoček, katerega eleganca popestri vsako kuhinjo, krasi čudovita struktura oljčnega lesa. Terilnik in pestilo sta narejena iz lesa oljk, ki zaradi starosti nimajo več sadežev. Odslužena drevesa posekajo, jih sušijo skoraj celo leto in nato uporabijo za izdelavo lesenih produktov. Na njihova stara mesta pa, z namenom ohranjanja ravnovesja regije, zasadijo mlada drevesa.

27,00  20,00  Izberite možnosti
Znižano do -14%
Muškatni cvet / Macis - celi
Muškatni cvet / Macis - celi (od blizu)
Muškatni cvet – celi

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

3,10 4,70  Izberite možnosti
Znižano do -16%
Muškatni cvet (macis) - mleti
Muškatni cvet (macis) - mleti (od blizu)
Muškatni cvet – mleti

Muškatni cvet ali macis je zunanji ovoj muškatnega oreščka. Ima sladko aromo, ki jo lahko uporabimo za začinjanje sladkih in sladnih jedi.

5,10 6,10  Izberite možnosti
Muškatni orešček v prahu
Muškatni orešček v prahu od blizu
Muškatni orešček v prahu

Muškatni oreščki so jedrca iz semen zimzelenega muškatovca. Njihov okus je zelo aromatičen, osvežujoč, topel in na neki način grenko-sladek. V kuhinji lahko muškatni orešček uporabljamo pri pripravi tako pikantnih in sladkih jedi. Izvrstno se prilega k piščančjemu mesu, jagnjetini, teletini, ovčetini, ribam in morskim sadežem, sirom in sirovim jedem, čebuli, krompirju, jajcem … Dobro se dopolnjuje s poprom, kardamomom, muškatnim cvetom, timijanom, klinčki in ingverjem.

4,40 5,60  Izberite možnosti
Naga Bhut Jolokia čili - mleti
Naga Bhut Jolokia čili - mleti (vrečka)
Naga Bhut Jolokia čili – mleti

Naga Bhut Jolokia je ekstremno pekoč čili, ki je med leti 2007 in 2011 imel tudi titulo najbolj pekočega čilija na svetu. Njegova vročica se razteza med 800.000 in milijonom SHU. Primerno samo za najbolj izkušene jedce pekočih dobrot. Čili Naga Bhut Jolokia (Ghost Pepper) je eden najbolj pekočih čilijev, ki ga dobite v naši trgovini.

Jakost: 6/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 1.000.000

9,00 10,00  Izberite možnosti
Znižano do -25%
Nož za sir (ročaj iz lesa oljke)
Nož za sir (ročaj iz lesa oljke)

Nož za sir z ročajem iz lesa oljke bo z lahkoto narezal zelo tanke rezine tako mehkega kot trdega sira. Uporabi pa se lahko tudi za ribanje čokolade. Rezilo je narejeno iz nerjavečega jekla.

Dolžina približno: 20 cm

Rezalna širina približno: 5 cm

11,75  8,80  Izberite možnosti
Originalna dunajska pekoča gorčica/zenf
Originalna dunajska pekoča gorčica

Brez gorčice ali zenfa (senfa) v Avstriji pač ne gre. Tej gorčici je dodan še čili, kar jo naredi rahlo pekočo.

3,00  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Paprika pekoča v prahu
Paprika pekoča v prahu od blizu
Paprika pekoča v prahu

Plodove pekoče paprike oberejo in jih na soncu sušijo tri do štiri tedne. Ko so suhe, jih skupaj s semeni zmeljejo v prah. Ravni okusa paprike v prahu so odvisne ravno od tega ali so semena in rebrca zmleta skupaj ali pa so semena pred mletjem odstranjena. Okus pekoče paprike v prahu je tako precej pikanten. Uporabljamo jo lahko povsod, kjer želimo jedem dodati ostrino. Dodajamo jo lahko enolončnicam, pečenemu krompirčku, mesnim kroglicam, golažu … Okus se dobro dopolnjuje s česnom, ingverjem, kurkumo, origanom, timijanom, peteršiljem, pimentom, rožmarinom in žafranom.

2,00 3,50  Izberite možnosti
Paprika sladka - mleta
Paprika sladka - mleta (od blizu)
Paprika sladka – mleta

Sladka paprika je v marsikateri kuhinji nepogrešljiva. Ima milo, sladko-sadno aromo, s katero lahko obogatimo številne jedi – od enolončnic, golaža, do pečenega krompirčka in zelenjave.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Pehtran - narezan
Pehtran - narezan od blizu
Pehtran – narezan

Pehtran je s svojim značilnim vonjem in močnim ter prefinjenim okusom eno glavnih zelišč francoske kuhinje. Vonj se med kuhanjem razblini, okus, ki nekoliko spominja na mešanico janeža in bazilike pa se kljub kuhanju ohranijo. Pehtran se dodaja ribjim in jajčnim jedem, perutnini, marinadam za divjačino in meso, za odišavljanje sirov, pogosto pa se dodaja tudi gorčicam in zeliščnim maslom. V Sloveniji pa ga poznamo predvsem zaradi slastnih skutnih štrukljev. Lepo se dopolnjuje z drobnjakom, baziliko, koprom, lovorjem, peteršiljem in solatnimi zelišči.

2,60 3,00  Izberite možnosti