Darilni boni
Darilni bon (20€, 30€ ali 50€)

Ste v dilemi, kaj svojim bližnjim, prijateljem ali partnerjem podariti za darilo? Pomislili smo tudi na to, zato smo pripravili še eno možnost – darilne bone. Tako lahko izbrani osebi prepustite odločitev, s katerimi začimbami, mešanicami, zelišči ali čiliji bi rada dopolnila svojo zbirko začimb. Na voljo so 3-je boni z različnimi vrednostmi:

  • bon za 20 €
  • bon za 30 €
  • bon za 50 €
20,00 50,00  Izberite možnosti
Dijonska gorčica/zenf
Dijonska gorčica

Dijonska gorčica spada med najbolj poznane in priljubljene gorčice. Gre za gorčico s kontroliranim poreklom in zaščitenim imenom. Narejena je po tradicionalnem francoskem receptu.

3,00  Izberite možnosti
Dimljena paprika
Dimljena paprika od blizu
Dimljena paprika v prahu (pekoča)

Pekoča dimljena paprika izvira iz Španije. Je posušena in dimljena, nato pa zmleta v prah. Po okusu je paprika podobna chipotlu, saj ima prekajen okus in nizko jakost. Potresemo jo lahko po pečenemu krompirčku, dodamo v mesne kroglice, golaž … Zelo dobro se jo lahko uporabi tudi pri pripravi namazov, pomak in prelivov.

2,60 3,70  Izberite možnosti
Dimljena sladka paprika – mleta
Dimljena sladka paprika - mleta (od blizu)
Dimljena sladka paprika – mleta

Dimljena sladka paprika je nepogrešljiva pri pripravi golaža, pasulja in enolončnic. S svojim sladkim, milim in rahlo dimljenim okusom popestri tud pečen krompirček in številne druge jedi.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Doza za začimbe - mala in velika
Doza za začimbe - mala
Doza za začimbe – pločevina

Pločevinasta doza za začimbe je zelo priročna za uporabo. Vsebino ščiti pred sončno svetlobo in vlago.

Na voljo je tudi steklen kozarček za začimbe s prostornino 212 ml.

1,60 18,00  Izberite možnosti
Drobnjak narezan
Drobnjak narezan od blizu
Drobnjak – narezan

Drobnjak sodi v družino lukov, zato sta tudi njegov nežni okus in vonj podobna okusu in vonju čebule. Prilega se jajčnim jedem, krompirju, solatam, zelenjavi. Dobro se dopolnjuje z baziliko, peteršiljem, paprikami, pehtranom, koriandrom, koprom in kromačem.

2,60 2,70  Izberite možnosti
Fajita
Mešanica začimb za fajita - vrečka
Fajita

Fajita je začimbna mešanica, s katero lahko začinimo tako meso, kot tudi zelenjavo. S svojim bogatim okusom in kančkom vročice popestri še tako običajne sestavine.

Sestavine: paprika, čebulni kosmiči, turški origano, svetli rjavi sladkor, mleti črni poper, kajenski poper, muškatni orešček, kosmiči česna, rumena gorčica v prahu, mleti cimet.

Lestvica vročice: 2/6
SHU: med 20.000 in 50.000 SHU

2,50 3,50  Izberite možnosti
Five Spice
Five Spice - doza
Five Spice

Kitajsko mešanica petih začimb najverjetneje poznate pod angleškim imenom “five spice”. Gre za začimbno mešanico brez katere kitajska kuhinja ne obstaja. Kitajska filozofija stremi k doseganju ravnovesja. Menijo tudi, da sta človekovo dobro počutje in okus hrane odvisna od usklajenega razmerja petih osnovnih okusov. To so sladko, grenko, slano, pekoče in kislo. In vse te okuse mešanica tudi vsebuje.

Jedem pridoda topel in rahlo sladek okus.

Sestavine: klinčki, cimet, komarček, zvezdasti janež, črni poper.

3,00 4,00  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Carolina Reaper z Baziliko 9/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Carolina Reaper z Baziliko 9/10 (etiketa)
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Carolina Reaper z Baziliko 9/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Carolina Reaper z Baziliko je ena bolj pekočih omak proizvajalca Fotrovi čiliji. Omaka na lestvici proizvajalca dosega jakost 9/10, kar pomeni, da je primerna zgolj za tiste, ki so svoje brbončice že navadili na visoko vročico.

Jakost: 9/10

9,60  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Cayenne Pepper z jurčki 2/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Cayenne Pepper z jurčki 2/10 - etiketa
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Cayenne Pepper z jurčki 2/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Cayenne Pepper z jurčki je blago pekoča omaka proizvajalca Fotrovi čiliji. In je omaka za prave gurmane. Nežna pekočnost čilija Cayenne dopušča, da jurčki izrazijo svojo aromo. Še posebej je primerna za sezonske jedi z bučami in ostale zelenjavne jedi, rižote, testenine in pice.

Jakost: 2/10

9,60  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Dimljeni čiliji 4/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Dimljeni Čiliji 4/10 (etiketa)
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Dimljeni čiliji 4/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Dimljeni čiliji je ena izmed srednje pekočih omak proizvajalca Fotrovi čiliji in je tako primerna za vse, ki so že seznanjeni s čudovitim svetom pekočih omak in drugih pekočih dobrot. Čar te omake je v dimljenih čilijih, ki zaradi drugačnega postopka obdelave poskrbijo za edinstven okus.

Jakost: 4/10

9,60  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Ethiopian Brown Berber z Olivami 3/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Ethiopian Brown Berber z Olivami 3/10 (etiketa)
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Ethiopian Brown Berber z Olivami 3/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Ethiopian Brown Berber z Olivami je blago pekoča omaka proizvajalca Fotrovi čiliji. Zaradi svoje miline je tako primerna za vse tiste, ki se šele podajajo v čudoviti svet pekočih omak in okusov. Druga glavna sestavina – poleg čilijev – so olive, ki omako popestrijo s svojim edinstvenim okusom.

Jakost: 3/10

8,30  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Green Habanero z origanom 4/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Green Habanero z origanom 4/10 - etiketa
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Green Habanero z origanom 4/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Green Habanero z origanom je srednje pekoča omaka proizvajalca Fotrovi čiliji. Na proizvajalčevi lestvici vročice oziroma stopnji pekočnosti je označena z 4/10. Je omaka s tipičnim okusom Habanera, ki zaradi močne arome origana izstopa. Poskusite jo z jedmi s paradižnikom, v burgerju ali poleg rib.

Jakost: 4/10

7,00  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Pimenta de Neyde z borovnicami 4/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Pimenta de Neyde z borovnicami 4/10 - etiketa
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Pimenta de Neyde z borovnicami 4/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Pimenta de Neyde z borovnicami je blago pekoča omaka proizvajalca Fotrovi čiliji. Na lestvici vročice je označena s stopnjo 4/10. Glavna aduta te pekoče omake sta čili Pimenta de Neyde in borovnica. Pekoča omaka, obogatena s sočnimi gozdnimi borovnicami. Prileže se tako k sladkim, kot tudi mesnim jedem in različnim vrstam sira.

Jakost: 4/10

9,60  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Red Habanero z Vipavsko Breskvijo 4/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Red Habanero z Vipavsko Breskvijo 4/10 (etiketa)
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Red Habanero z Vipavsko Breskvijo 4/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Red Habanero z Vipavsko Breskvijo je ena izmed srednje pekočih omak proizvajalca Fotrovi čiliji. Zaradi zmerne vročice je primerna za vse, ki so že seznanjeni s čudovitim svetom pekočih dobrot. Rdečemu habaneru je dodana še slovenska vipavska breskev, ki vročici doda rahel saden in sladkoben okus.

Jakost: 4/10

9,60  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Scorpion Moruga Chocolate s Hokkaido Bučo 7/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Scorpion Moruga Chocolate s Hokaido Bučo 7/10 (etiketa)
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Scorpion Moruga Chocolate s Hokkaido Bučo 7/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Scorpion Moruga Chocolate s Hokkaido Bučo spada v kategorijo zelo pekočih omak. Tudi med omakami njenega proizvajalca – Fotrovi čiliji – se uvršča med bolj pekoče omake. Glavna sestavina, ki zagotavjla precejšnjo vročico, je Scorpion Moruga Chocolate čili.

Jakost: 7/10

9,60  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Sladko-kisla 3/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Sladko-kisla 3/10 - etiketa
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Sladko-kisla 3/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Sladko-kisla je blago pekoča omaka proizvajalca Fotrovi čiliji. Novost med domačimi pekočimi omakami: sladko-kisla pekoča omaka proizvajalca Fotrovi čiliji. Na lestvic vročice je označena z jakostjo 3/10, zato je ta pekoča omaka primerna za veliko večino.

Jakost: 2/10

8,30  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka White Bhut Jolokia + kokos 5/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka White Bhut Jolokia + kokos 5/10 - etiketa
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka White Bhut Jolokia + kokos 5/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka White Bhut Jolokia + kokos je srednje pekoča omaka proizvajalca Fotrovi čiliji. Osnova te omake je čili White Jolokia, ki  je ravno pravšnja, da do izraza pride aroma kokosa. Primerna je še posebej kot dodatek pečeni zelenjavi, krompirju in tudi bolj eksotičnim jedem. Za sladokusce, ki si radi privoščijo kaj posebnega.

Jakost: 5/10

8,30  Izberite možnosti
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Zmaj 10/10
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Zmaj 10/10 - etiketa
FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Zmaj 10/10

FOTROVI ČILIJI pekoča omaka Zmaj spada v kategorijo zelo pekočih omak. Omaka, primerna samo za najbolj drzne in vzdržljive. Mešanica 30 najbolj pekočih čilijev, od katerih je Carolina Reaper najblažja. Uporaba na lastno odgovornost.

Jakost: 10/10

9,60  Izberite možnosti
Mešanica začimb za Garam Masala
Mešanica začimb Garam Masala - vrečka
Garam Masala

Garam masala v dobesednem pomenu pomeni topla mešanica. Tovrstno ime je dobila zaradi svojega toplega okusa, ki ga sestavljajo raznovrstne začimbe. Zasledimo jo v večini Indijskih receptov. Uporabimo jo lahko pri pravi najrazličnejših jedi: mesa, rib, školjk, pri juhah ali pa enolončnicah.

Sestavine: koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor

2,50 3,50  Izberite možnosti
Gorčica/zenf s čebulo
Gorčica s čebulo

Okus te posebne gorčice je intenziviran z narezano čebulo. Zaradi tega dodatka se okus tega zenfa odlično prilega k jedem, ki so pripravljene na žaru.

3,00  Izberite možnosti
Gorčica/zenf z balzamičnim kisom
Gorčica z balzamičnim kisom

Žlahtno začinjen balzamični senf/gorčica z originalnim balzamičnim kisom iz Modene.

3,00  Izberite možnosti
Grško seno - semena
Grško seno - semena od blizu
Grško seno – semena

Grško seno ali sabljasti triplat je začimba, ki jo najpogosteje uporabljajo v indijski in egipčanski kuhinji ter v kuhinji srednjega vzhoda. Zmleta semena in listi zelo dobro popestrijo vegetarijanske jedi in marinade. Začimba ima nevsakdanji okus, s katerim lahko v kuhinji eksperimentiramo in dosežemo različne učinke.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Znižano do -15%
Habanero čili kosmiči
Habanero čili kosmiči od blizu
Habanero čili – kosmiči

Habanero je prava klasika, če ne celo legenda med čiliji. Plodovi, ki imajo obliko lampijončkov, so prava izbira za izkušene jedce pekočih dobrot.

Jakost: 5/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 350.000 SHU

8,60  7,30  Izberite možnosti
Habanero čili v prahu
Habanero čili v prahu od blizu
Habanero čili v prahu

Habanero je prava klasika, če ne celo legenda med čiliji. Plodovi, ki imajo obliko lampijončkov, so prava izbira za izkušene jedce pekočih dobrot.

Jakost: 5/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 350.000 SHU

10,00  Izberite možnosti
Mešanica začimb Harissa
Mešanica začimb Harissa od blizu
Harissa

Ko govorimo o maroški in tunizijski kulinariki preprosto ne moremo mimo harisse. Gre za aromatično mešanico, katero lahko dodajamo v juhe, tažine, različne jedi iz riža, kuskus … Glavna sestavina harissa mešanice je čili, ki poskrbi za žgečkljiv okus in vonj. Vsebuje še koriander, kumino, česen, papriko in sol.

Sestavine: čiliji, koriander, kumina, česen, paprika, sol

3,10 4,10  Izberite možnosti
Himalajska sol - grobo mleta
Himalajska sol - grobo mleta od blizu
Himalajska sol – grobo mleta

Ta blaga in okusna sol izvira iz vznožja južno-zahodnega dela himalajskega hribovja. Gre za eno najstarejših najdišč soli v Pakistanu. Himalajska sol je nerafinirana, ročno obdelana in na soncu sušena sol. Zaradi večje vsebnosti železa je oranžno-bele barve.

2,70 8,20  Izberite možnosti
Himalajska sol - neobdleana
Himalajska sol mleta - doza in refil vrečka
Himalajska sol – mleta

Ta blaga in okusna sol izvira iz vznožja južno-zahodnega dela himalajskega hribovja. Gre za eno najstarejših najdišč soli v Pakistanu. Himalajska sol je nerafinirana, ročno obdelana in na soncu sušena sol. Zaradi večje vsebnosti železa je oranžno-bele barve.

2,70 3,30  Izberite možnosti
Ingver v prahu
Ingver v prahu od blizu
Ingver v prahu

Odebeljena podzemna korenika ingverja je ena najpogosteje uporabljenih začimb v azijskih in indijskih deželah. Ingver ima prodoren, svež, poprasto-limonast okus. Mleti ingver je pomembna sestavina različnih vrst kruha, kolačev, tort in piškotov. Dodajamo ga tudi v kuhano vino, številne brezalkoholne pijače, k vloženemu in pečenemu sadju, curryem, sojini omaki, omakam za meso, zelenjavnim juham, jedem z ribam in sirom … Dobro se dopolnjuje s cimetom, medom, klinčki, kardamomom, muškatnim oreščkom, lešniki in orehi, paprikami, poprom ter žafranom.

2,50 3,40  Izberite možnosti
Janež - mleti
Janež - mleti - doza
Janež – mleti

Janež – mleti izvirajo iz Egipta in Male Azije. Spada v družino peteršiljev in je sorodnik koromača, kopra in kumine. Vzgaja se predvsem zardi plodov – semen jajčaste oblike, ki so velika približno 3 mm. Zaradi svojega značilnega okusa je poznan tudi pod imenom sladka kumina.

2,50 3,90  Izberite možnosti
Janež - semena
Janež - semena - doza
Janež – semena

Janež – semena izvirajo iz Egipta in Male Azije. Spada v družino peteršiljev in je sorodnik koromača, kopra in kumine. Vzgaja se predvsem zardi plodov – semen jajčaste oblike, ki so velika približno 3 mm. Zaradi svojega značilnega okusa je poznan tudi pod imenom sladka kumina.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Kajenski čili S17 v prahu
Kajenski čili S17 v prahu od blizu
Kajenski čili S17 v prahu

Kajenski čili je ozek svetlo rdeč plod, navadno dolg nekje med petimi in dvanajstimi centimetri. Zelo velik odstotek pridelanega čilija se nameni izdelavi prahu, ki se pogosto uporablja v evropski in azijski kuhinji. Kajenski poper S17 je ostrejši od navadnega S4 – njegova jakost je nekje med 70.000 in 100.000 scovilov.

Jakost: 4/6
Scovilova lestvica vročice: 100.000 – 250.000 SHU

2,80 3,80  Izberite možnosti
Kajenski poper v prahu
Kajenski poper v prahu od blizu
Kajenski poper v prahu

Kajenski čili ali kajenski poper je ena najpogosteje uporabljenih paprik v zahodnem delu sveta. Ostrina je zmerna, zato ga lahko dodamo praktično vsaki jedi, ki ji manjka ostrine. Ponekod imajo na mizi poleg soli in klasičnega popra tudi kajenski poper.

2,50 3,50  Izberite možnosti
Znižano do -11%
Kardamom - oluščen
Kardamom - oluščen (od blizu)
Kardamom – oluščen

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Z oluščenim kardamomom si boste prihranili kar nekaj dela, saj je zunanji ovoj že odstranjen.

5,00 7,00  Izberite možnosti
Kardamom v prahu
Kardamom v prahu od blizu
Kardamom v prahu

Kardamom je izredno dišavna začimba. Njegov okus je limonasto cvetličen z grenko-sladkim priokusom. Dodamo ga raznoraznim prazničnim sladicam in pudingom, mesnim kroglicam, pogosto pa ga dodamo različnim vzhodnjaškim jedem. Dobro se ujame tudi s hruškami, pomarančami, jabolki, ter z začimbami kot so cimet, ingver, klinčki, kumina, poper in čili.

2,80 3,80  Izberite možnosti
Znižano do -20%
Kashmiri Masala
Mešanica začimb Kashmiri Masala - vrečka
Kashmiri Masala

Kashmiri masala je aromatična začimbna mešanica, ki izvira iz Indijske regije Kashmiri. Prepletajoče se začimbe nas že s svojim vonjem prepričajo, da je mešanico vredno dodati v najrazličnejše jedi …

Sestavine: kashmiri čili, kumina, koriander, grško seno, ingver, česen v prahu, komarček, klinčki, črni poper, cimet, kardamom, lovor, kurkuma

Jakost: 1/6 (250 – 20.000 SHU)

2,00 3,00  Izberite možnosti
Mlinček za začimbe; keramičen; steklen
Mlinček za začimbe; keramičen; steklen; z roza poprom
Keramični mlinček za začimbe – steklo

Steklen mlinček je primeren za enostavno in hitro uporabo. Ima kakovosten keramičen mlinček. Poleg tega je mlinček pozicioniran na vrhu, zato na pultu ali mizi za seboj ne pušča sledi. Primeren za mletje grobe himalajske soli.

6,50 8,20  Izberite možnosti
Klinčki celi
Klinčki celi od blizu
Klinčki – celi

Klinčke pridobivamo iz zimzelenega drevesa, ki uspeva le v tropski obmorski klimi. Popki rastline izgledajo kot ročno kovani žebljički, zato jim pri nas pravimo tudi nageljnove žbice. Klinčki so zelo aromatični in pikantni, njihove lastnosti pa med kuhanjem postanejo še bolj izrazite. Dobro se poda k dušenemu govejemu, svinjskemu in ovčjemu mesu, piškotom, sadnim kolačem, omakam …

3,50  Izberite možnosti
Znižano do -15%
Klinčki v prahu
Klinčki v prahu od blizu
Klinčki v prahu

Klinčke pridobivamo iz zimzelenega drevesa, ki uspeva le v tropski obmorski klimi. Popki rastline izgledajo kot ročno kovani žebljički, zato jim pri nas pravimo tudi nageljnove žbice. Klinčki so zelo aromatični in pikantni, njihove lastnosti pa med kuhanjem postanejo še bolj izrazite. Dobro se poda k dušenemu govejemu, svinjskemu in ovčjemu mesu, piškotom, sadnim kolačem, omakam …

3,30 4,30  Izberite možnosti
Komarček semena
Komarček semena od blizu
Komarček – semena

Komarček ali florentinski komarček je sredozemska rastlina. Poznali naj bi ga že Egipčani, po Evropi pa so ga razširili Rimljani. Odlično se poda k zelenjavi, mesu, v juhe, rižote, razne salse in omake, solate ter v tople in hladne napitke. Njegov okus se odlično obnese tudi v kombinaciji s cimetom, kumino, meto, limonino lupinico, meliso, peteršiljem in timijanom.

2,90 3,90  Izberite možnosti