
0
0,00 €Prikazovanje 1–28 od 206 rezultatov
Pica & Pašta je mešanica različnih začimb, ki se med seboj prepletajo in odlično dopolnjujejo številne jedi. Uporabimo jo lahko pri pripravi pice, omak za testenine, brusket, toastov, toplih kruhkov …
Sestavine: origano, kosmiči rdeče paprike, črni poper, čebula, korenje, bazilika, česen, majaron, peteršilj, por.
Dimljena sladka paprika je nepogrešljiva pri pripravi golaža, pasulja in enolončnic. S svojim sladkim, milim in rahlo dimljenim okusom popestri tud pečen krompirček in številne druge jedi.
Mešanica začimb za perutnino je – kot že ime samo pove – namenjena začinjanju perutninskega mesa (puran, piščanec, gos, raca). Ima izrazit in močan okus, ki se ga meso tekom priprave navzame. Z uporabo te začimbne mešanice lahko preprosto pripravimo okusne ražnjiče, perutninske fileje v omaki ali na žaru.
Sestavine: sladka paprika, poper, čebula, morska sol, origano, gorčica, timijan, majaron, muškatni orešček, peteršilj, česen.
Cejlonski cimet spada med najstarejše poznane začimbe tega sveta. Ima sladko, lesnato aromo. Njegova uporaba je v zahodnem svetu precej omejena na slaščice, na Bližnjem vzhodu pa ga pogosto dodajajo tudi dušenemu mesu (zlasti jagnjetini) in perutnini na žaru. Ujema se z ingverjem, kardamomom, klinčki, kumino in muškatnim oreščkom.
Česen je ena prvih začimbnih rastlin, ki jih je človek začel gojiti. V preteklosti so ga uporabljali kot zdravilno in čarodejno rastlino, v večjih količinah pa so ga uživali le v Egiptu. Danes je razširjen po vsem svetu. Njegova uporaba ne pozna meja, saj se izvrstno dopolnjuje z večino začimb in zelišč.
Sonce, mrzla pijača, dobra družba … Sezona žara! Začimbna mešanica BBQ: Über Alles je sestavljena iz začimb in zelišč s katerimi lahko začinite skoraj vse – od mesa do zelenjave.
Sestavine: čebula, koriander, kumin, origano, paprika, česen, gorčica, paradižnik, lovor, bazilika
Kurkuma sodi v družino ingverjevk in ima zanjo značilno odebeljeno podzemno koreniko. Izvira iz južne Azije, kjer jo zelo cenijo in uporabljajo v najrazličnejše namene. Posušena korenika ima zapleten, bogat vonj, ki je mešanica vonja po lesu, agrumih in ingverju. Okus je zmerno pikanten, topel, grenak in delno muškaten. Uporabljajo se pri pripravi večine indijskih zelenjavnih jedi, prilega pa se tudi mesu, leči, ribam in rižu. Dobro se dopolnjuje tudi z drugimi začimbami na primer s česnom, čiliji, ingverjem, komarčkom, koriandrovimi listi in semeni, kumino, curryjevimi listi, papriko in poprom.
Rumena gorčica v prahu se pridobiva iz rumenih gorčičnih semen, ki izvirajo iz južne Evrope in zahodne Azije. Cela semena so povsem brez vonja. Šele ko jih zmeljemo, se iz njih začne sproščati rahlo pikantna aroma, pri kuhanju pa še pristen gorčični vonj. Okus rumenih gorčičnih semen je bolj mil, rahlo pikanten in rahlo sladek. Cela gorčična semena uporabljamo predvsem kot dodatek tekočinam za vlaganje in razsolom, poleg tega pa jih dodajamo tudi marinadam. Iz njih pripravljajo raznovrstne gorčice – dobro poznani sta blaga in redka ameriška gorčica ter blago pikantna in sladka bordojska gorčica – ki se prilegajo mesnim izdelkom, pikantnim sirom, curryjem …
Garam masala v dobesednem pomenu pomeni topla mešanica. Tovrstno ime je dobila zaradi svojega toplega okusa, ki ga sestavljajo raznovrstne začimbe. Zasledimo jo v večini Indijskih receptov. Uporabimo jo lahko pri pravi najrazličnejših jedi: mesa, rib, školjk, pri juhah ali pa enolončnicah.
Sestavine: koriander, kumin, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor
Mešanica začimb ameriški burger je prava začimba za vse ljubitelje slastnih burgerjev. Primerna je za začinjanje mletega mesa in mesa pečenega na žaru ali pa v ponvi. Z njo preprosto in hitro pripravimo slasten burger, ki se v ustih kar topi.
Sestavine: čebula, paprika, zeleni malabar poper, črni poper, rožnat poper, sečuanski poper, kubeba poper, piment, peteršilj, kajenski čili, ancho čili, birdseye čili, gorčično seme, česen, kumin, paradižnik, origano, pomaranča lupina, bazilika, timijan, šetraj, luštrek, rožmarin, dimljena sol.
Mediteranska mešanica poleg klasičnih mediteranskih začimb (origano, timijan, šetraj, rožmarin …) vsebuje še nekaj eksotičnih začimb, ki prvotni okus še bolj poudarijo. Uporabljamo jo za začinjanje raznovrstne zelenjave, svetlega mesa in jagnjetine.
Sestavine: česen, morska sol, timijan, črni poper, bazilika, šetraj, rožmarin, čebula, sladka paprika, origano, koriander, peteršilj, majaron, dimljena sol (morska sol, poper, čebula, dekstroza), curry v prahu (kurkuma, koriander, gorčica v prahu, čičerika v prahu, črni poper, grško seno, česen, morska sol, koren in listi zelene, cimet, čili, kumina), cvet sivke, zvezdnati janež, komarček.
Kajenski čili ali kajenski poper je ena najpogosteje uporabljenih paprik v zahodnem delu sveta. Ostrina je zmerna, zato ga lahko dodamo praktično vsaki jedi, ki ji manjka ostrine. Ponekod imajo na mizi poleg soli in klasičnega popra tudi kajenski poper.
Mešanico začimb za golaž uporabljamo pri pripravi enolončnic. Najbolj se poda h golažu, lahko pa jo dodajamo tudi vegetarijanskim enolončnicam, polnjenim paprikam z omako, k zrezkom v omaki …
Sestavine: sladka paprika, pekoča paprika, morska sol, črni poper, česen, kumina, čebula, korenček, listi zelene, koren peteršilja.
Na svetu obstaja zelo veliko različic currya. Madras curry izvira iz Bengalskega polotoka in ima saden ter rahlo pikanten okus. Velja za najbolj “klasično” obliko currya.
Sestavine Madras currya: kurkuma, koriander, gorčična moka, moka čičerike, poper, grško seno, česen, morska sol, zelena koren, zelena semena, cimet, čili, kumin.
Ta začimbna mešanica je brez umetnih barvil, umetnih arom ali dodatkov.
Kumin je začimba, ki je dobro uveljavljena že iz antičnih časov. Poznan je tudi pod imenom orientalska kumina, rimska kumina ali pa laški kumin. Pravijo, da naj bi kumin bil druga najbolj popularna začimba na svetu (takoj za črnim poprom)!
S svojim hkrati nežnim in prodornim okusom v vsaki jedi pusti svoj pečat
Mešanica aglio & peperoncino je – tako po svojem okusu, kot tudi obliki – edinstvena. Njena vrednost leži v prepletajočem se okusu sestavin. Bazilika in origano poskrbita za očarljivo-nežen okus, česen in čili pa mešanici dodata pravi »bum« za brbončice. Te okuse harmonično zaključijo še paprika, čebula in peteršilj.
Uporaba: najrazličnejše testenine in omake, zelenjava, meso, ribe.
Sestavine: česen, čili, paprika, čebula, bazilika, origano, peteršilj
Jabolčni zavitek ali štrudelj je zelo znana jed, ki je pripravljena iz listnatega testa in jabolčnega nadeva. Tik preden ga zavijemo, po nadevu potresemo še mešanico začimb za štrudelj & pito. Mešanica vsebuje šest aromatičnih začimb, ki s svojimi prepletajočimi okusi in vonji obogatijo to preprosto jed. Odlično se odnese tudi pri pripravi jabolčne pite.
Sestavine: cimet, sladkor, piment, ingver, vanilja, kardamom.
Ko govorimo o turškem ali grškem origanu, gre pravzaprav za isto vrsto rastline. Njegov okus je manj oster in blažji od večine drugih vrst origana. Uporablja se pri pripravi Grških in Italijanskih jedi – nepogrešljiv je pri pripravi paradižnikovih omak, mesno-zelenjavnih jedi pa tudi rib. Čudovito se prepleta z baziliko, majaronom in rožmarinom.
Limonovec je zimzeleno drevo, ki nas obdarja z ovalnimi rumenimi sadeži. Okus limone je kisel, njen sok pa vsebuje veliko C vitamina. Limonino lupino uporabljamo pri peki sladic, pri začinjanju mesa, rib, solate … Kadar jo kuhamo, se do neke mere stopi in jedi doda skoraj cvetličen okus.
Majaron je trajnica, ki je doma v Sredozemlju. Tako po videzu, kot tudi po vonju in okusu je zelo podoben origanu. Aroma je za odtenek milejša in bolj sladka, poleg tega pa v njej ni čutiti blagih pekočih podtonov, ki jih lahko zaznamo pri origanu. Dobro se poda k zelenjavi, gobam, morski hrani, sirom in različnim omakam – sploh tistim, s paradižnikovo osnovo. Njegov okus se dobro dopolnjuje z drobnjakom, peteršiljem in timijanom.
Bazilika je eno najpomembnejših kuhinjskih zelišč. Hrano osveži in obogati s sladkobno aromo. Odlično se prilega paradižniku in mocareli, piščancu, ribam, solatam, gobam, olivam in picam. Je nepogrešljiva pri pripravi solatnih prelivov in omak za testenine. Bazilika se dobro dopolnjuje z origanom, timijanom, peteršiljem, česnom, drobnjakom, rožmarinom, poprom in različnimi metami.
Pločevinasta doza za začimbe je zelo priročna za uporabo. Vsebino ščiti pred sončno svetlobo in vlago.
Na voljo je tudi steklen kozarček za začimbe s prostornino 225 ml.
Črni poper je nepogrešljiva začimba po vsem svetu. Ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Ima prijeten in osvežujoče oster okus. Fino mleti črni poper je enostaven za uporabo, saj ga ni potrebno treti v terilniku ali mlinčku. Vsujemo ga lahko v vse jedi, kjer si zaželimo ostrega okusa po črnem popru.
Sumac je zanimiva začimba, ki prihaja Bližnjega vzhoda in je v tamkajšnji kuhinji nepogrešljiva. Uporablja se prav povsod: za pripravo marinad, prelivov, suhih rubov, prelivov. Zaradi okusa in čudovite temno rdeče barve se ga pogosto uporablja tudi kot zadnji dodatek k hrani, tik preden jo serviramo.
Mešanica provansalskih zelišč je sestavljena iz zelišč, ki v poletnih mesecih prekrivajo pokrajino južne Francije. Je nepogrešljiv dodatek v francoski in mediteranski kuhinji. Dodajamo jo lahko raznovrstnim jedem. Zelo dobro se poda k omakam, marinadam, solatnim prelivom, mesu, pici, pečenemu paradižniku, dodamo pa jo lahko tudi na žaru popečeni zelenjavi.
Sestavine: timijan, šetraj, origano, rožmarin, majaron, bazilika, zvezdnati janež, sivka, komarček, koriander in zelena meta
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.