Tradicionalne ruske kape

objavljeno v Recepti, Sladice, Začimbe

Ni je poroke, krsta ali katerega koli drugega praznovanja brez tradicionalnih ruskih kap, ki navdušijo praktično vse goste.Ruske kape

Za pripravo tradicionalnih ruskih kap potrebujemo naslednje pripomočke:
  • Pekač
  • Kozico
  • Dve veliki skledi
  • Metlica
  • Kuhalnica
  • Žlica
  • Nož za rezanje kruha
  • Jedilni nož
  • Tehtnica
  • Lopatka
  • Cedilo
  • Kozica
  • Merica za tekočino
Za tradicionalne ruske kape potrebujemo naslednje sestavine:
Biskvit
  • 6 jajc
  • rum
  • 180 gramov sladkorja
  • 150 gramov moke
  • vrečka pecilnega praška
  • vanilijev sladkor
  • dve žlici temnega črnega kakava
Vaniljeva krema
  • 0,5 litrov mleka
  • 50 gramov koruznega škroba
  • 4 vrečke vaniljevega sladkorja
  • 1 vaniljev strok – semena
  • 200 gramov masla
  • 200 gramov sladkorja
Posip
  • 500 gramov kokosove moke
Preliv
  • 200 gramov masla
  • 250 gramov čokolade
Začimbe za pripravo Ruskih kap lahko dobite s klikom na spodnje gumbe:

Vanilin sladkor Dodaj vse v košarico

Tradicionalne ruske kape pripravimo po naslednjem postopku:
  1. V prvem koraku pečico segrejemo na 180 stopinj Cezija, nato se lotimo priprave  biskvita. Najprej v dve skledi ločimo beljake od rumenjakov in v rumenjake sladkor in  vaniljev sladkor. Zmes nato penasto vmešamo do bledo rumene barve z enkrat povečanim volumnom. Zmesi dodamo rum in ga počasi vmešamo z lopatko v jajčno zmes. Nato v to zmes dodamo še moko, pecilni prašek in kakav.
  2. Vse skupaj rahlo zmešamo z lopatko, dokler ne izgine vsa sled moke v zmesi. V zadnjem koraku beljake stepene v čvrst sneg in ga počasi ter postopoma komponiramo v zmes, dokler ne nastane gladka zmes.
  3. Pripravimo si nizek pekač s peki papirjem in zmes vlijemo v pekač ter jo damo peči v pečico za 15 minut.
  4. Medtem ko se biskvit peče pripravimo vaniljevo kremo in sicer v prvem koraku v  merilni posodi izmerimo 100 ml mleka in mu dodamo škrob ter vaniljev sladkor.
  5. Ostale 400 ml mleka vlijemo v kozico in mu dodamo odprt prazen vaniljev strok in vaniljeva semena. Ko mleko zavremo dodamo mešanico mleka s škrobom in vse skupaj mešamo dokler se krema na zgosti. Kremo nato precedimo in jo pokrijemo s plastično folijo na dotik ter postavimo na hladno, da se ohladi.
  6. Za preliv v kozici stopimo maslo in mu nato dodamo čokolado, vse skupaj segrevamo, dokler ne nastane tekoč čokoladni preliv.
  7. Nato ohlajen biskvit razrežemo na poljubno velike kroge in jih prerežemo na polovico.
  8. Vmes nato dodamo plast kreme in ruske kape namažemo še ob straneh.
  9. Strani nato povaljamo v kokosovi moki, na vrhu pa z žličko naredimo krog iz čokoladnega preliva in pazimo, da nam ta ne steče po straneh.

Ruske kape 1

Recept je posredovala Vesna.

Pa dober tek!