Tatarski biftek

Deli s prijatelji

Če ste mesojedec in imate radi dobre, sveže okuse, je ta domači tatarski biftek nekaj, kar lahko sedaj enostavno pripravite doma.

Tatarski biftekZa pripravo tatarskega biftka potrebujemo naslednje sestavine:
  • 100g svežega pustega govejega zrezka
  • 1 žlico olivnega olja (po okusu)
  • 1 žlico rdečega vinskega kisa (po okusu)
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke sveže mletega črnega popra
  • Jajčni rumenjak

Tatarski biftek

Začimbe za tatarski biftek lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Kraljeva sol – mleta – nejodirana Črni poper mleti Dodaj vse v košarico
Tatarski biftek se pripravi na sledeč način:
  1. Dobro umijte roke in zrezek sperite pod hladno vodo. Dobro ga osušite in z vseh strani izdatno posolite. Sol je naravni uničevalec bakterij.
  2. Zrezek nato pokrijte in ga pustite v hladilniku približno eno uro, vendar ne dlje kot nekaj ur. Ne želite, da bi se zrezek povsem strdil
  3. Zrezek ponovno, še drugič sperite in ga dobro osušite.
  4. Obrežite vse večje kite ali koščke maščobe. Če ste kupili dober pust kos mesa, ga ne bi smelo biti treba veliko odrezati.
  5. Nato imate na voljo nekaj možnosti. Lahko ga zmeljete, vendar pa je boljše, če ga ročno narežete na kocke z ostrim nožem. Na ta način lahko dobite zelo natančno teksturo. Običajno govedino narežemo na čim bolj drobne kocke, nato pa z nožem večkrat potegnemo skozi in jo na tak način zmeljemo.
  6. Začinite s oljčnim oljem, kisom, soljo in poprom. Začnite s približno žlico olja in kisa ter velikim ščepcem soli in popra.
  7. Prilagodite začimbe po svojem okusu, okušajte in jih dodajajte. Na tej točki mora biti tatarski biftek že okusen.
  8. Jajčni rumenjak za 15 sekund nežno položite v paro in ga nato dodajte mesu.
  9. Postrezite na krožniku skupaj z željeno prilogo, kot so šalotka, kapre, vložena zelenjava in popečeni toast. Na vrh lahko dodate še jajce, pokapljate vse skupaj  z oljčnim oljem ter dodajte ščepec soli.

Tatarski biftek

Pa dober tek! 🙂
Deli s prijatelji