Švicarski burger s šampinjoni in rukolo

objavljeno v Mesne jedi, Recepti
Švicarski burger s šampinjoni in rukolo ter pečenim krompirčkom in pekočo čili omako
Švicarski burger s šampinjoni in rukolo

Švicarski burger s šampinjoni in rukolo je hitro pripravljen obrok, s katerim brez težav zadovoljimo naše brbončice. Njam! 😉


Čas priprave:
25 – 30 minut

Sestavine:
Postopek:
  • V ponvi raztopimo košček masla. Dodamo nasekljano šalotko in narezane šampinjone. Začinimo s ščepcem soli in poprom.
  • Pražimo dokler gobice ne postanejo zlato-rjave barve. Če imate radi česen, lahko gobicam med praženjem dodate še strok nasekljanega česna.
  • Prepražene šampinjone prenesemo v skodelico.
  • V mleto goveje meso vmešamo dve čajni žlički mešanice začimb za ameriški burger. Dodamo še ščepec soli.
  • Maso razdelimo na 4 enake dele in iz vsakega oblikujemo polpet.
  • V ponev damo olje in počakamo, da se dobro segreje.
  • Polpete za burger položimo v ponev in jih na vsaki strani pečemo približno 4/5 minut.
  • Na vrh vsakega polpeta položimo košček sira in počakamo, da se rahlo stopi.
  • Čas za sestavljanje burgerja! 🙂 Bombeto prerežemo na pol in na spodnjo polovico prenesemo meso s sirom. Dodamo pražene gobice, čez njih položimo kolut paradižnika in na vrh še pest rukole. Pokrijemo z zgornjo plastjo bombete. Prenesemo na krožnik. Po želji lahko dodamo še ocvrt krompirček in doma narejeno pekočo bbq omako.
    svicarski-burger-s-sampinjoni

Naj vam tekne!