Srnin golaž s krompirjem iz pečice

Deli s prijatelji

Srnino meso je sladkastega okusa in veliko manj mastno od drugih vrst mesa. Še najbolj je okusno, če je bil divjad uplenjena na prostem in ni bila gojena.

Srnin golaž s krompirjem iz pečice

Za pripravo Srninega golaža s krompirjem iz pečice potrebujemo naslednje pripomočke:
  • Lonec za golaž s pokrovko
  • Pekač
  • Desko
  • Nož
  • Kuhalnico
  • Lonec za krompir
  • Tlačilko za krompir
Za pripravo Srninega golaža s krompirjem iz pečice potrebujemo naslednje sestavine:

Srnin golaž s krompirjem iz pečice

Začimbe za srnin golaž s krompirjem iz pečice lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Piment – mleti Brinove jagode Dimljena sladka paprika – mleta Dimljena pekoča paprika – mleta Paprika sladka – mleta Majaron – drobljen Šetraj – narezan Bazilika – narezana Zelenjavna osnova Kraljeva sol – mleta – nejodirana Muškatni orešček – mleti Dodaj vse v košarico
Srnin golaž s kromperjem iz pečice pripravimo na sledeč način:
  1. Za pripravo srninega golaža, kose srninega mesa povaljajte v moki.
  2. Olupite in nasekljajte čebulo in jo popražite.
  3. Popraženi čebuli dodajte srnino meso in na hitro skupaj popražite.
    Vmešajte paradižnikovo mezgo in začimbe.Srnin golaž s krompirjem iz pečice
  4. Dobro premešajte in prilijte toliko vroče vode, da bo meso lepo pokrito.
  5. Pokrito kuhajte na nizkem ognju vsaj dve uri, oziroma toliko, da bo meso lepo mehko. Omake naj ne bo preveč in naj ne bo preveč tekoča.
  6. Po potrebi dodajte še moko za gostitev ali vročo vodo.
  7. Krompir kar v olupku skuhajte v zadostni količini vode, ga nato olupite in pretlačite, da dobite pire.
  8. Korenje olupite in drobno nasekljajte ali naribajte in ga vmešajte v pretlačen krompir.
  9. Dodajte še muškatni orešček, sol in tretjino ribanega sira.
  10. Dobro premešajte in oblikujte kepice, velikosti jajca.
  11. Brokoli operite in narežite na manjše cvetke.
  12. Golaž preložite v pekač velikosti približno 20 X 30 centimetrov.
  13. Preko enakomerno položite cvetove brokolija.
  14. Nazadnje položite v pekač še kepice krompirja in jih prekrijte s sirom, količina je povsem vaša odločitev.
  15. Pekač položite v ogreto pečico na 200 stopinj Celzija za 30 minut oziroma toliko, da se sir zlato rjavo zapeče.

Srnin golaž s krompirjem iz pečice

Nasvet:

Brokoli lahko zamenjate z brstičnim ohrovtom.
Za pire skuhajte krompir kar v olupku. Na tak način boste pire lažje oblikovali v kepice.

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂
Deli s prijatelji