Pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberite spodnje pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani in nakupom v spletni trgovini potrjujete strinjanje s spodnjimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine zacimbe.si. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev na spletni strani zacimbe.si. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.

 

Registracija

Za nakup registracija ni potrebna. Vsem strankam, ki se registrirajo zagotavljamo, da bodo vneseni podatki varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo vaših naročil!

 

Nakup brez registracije

Za nakup registracija ni potrebna. Pri nakupu brez registracije je obvezno vpisati veljavno telefonsko številko, elektronski naslov ter podatke za dostavo. Po potrebi se telefonska številka oziroma elektronski naslov uporabi za preverjanje naročila.

 

Varnost nakupa

Spletna stran zacimbe.si (v nadaljevanju Spletna trgovina) je spletna prodajalna v lasti samostojnega podjetnika SIMPLICIS, Aleš Kolar, s.p., Brnčičeva ulica 13, 1231 Ljubljana – Črnuče (v nadaljevanju Trgovec).

Podano naročilo za nakup pomeni sklenitev prodajne pogodbe. Prodajno pogodbo lahko sklenejo samo kupci, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Ta prodajna pogodba oziroma naročilo za nakup je shranjeno pri Trgovcu in ga lahko kupec po pisnem zahtevku dobi kadarkoli v roku 5 let od opravljenega naročila. Podatke o kupcih, ki jih pridobimo v naši Spletni trgovini skrbno varujemo. Zagotavljamo, da bomo zbrane podatke uporabljali izključno za izvedbo nakupov in izboljšanje delovanja Spletne trgovine. Trgovec ima pred dostavo blaga pravico kontaktirati kupca preko telefona ali elektronske pošte z namenom preverjanja posredovanih kontaktnih podatkov. V primeru, da na podlagi posredovanih podatkov ne more stopiti v stik s kupcem, lahko Trgovec smatra podano naročilo za nakup kot nično.

Za informacije v zvezi z vašim naročilom in njegovo dostavo nas lahko kontaktirate preko kontaktnih podatkov navedenih na dnu strani.

 

Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o vašem naročilu v vaš elektronski poštni predal. Naročilo oziroma pogodba velja za sklenjeno, ko od nas dobite sporočilo, v katerem je navedeno, da je vaše naročilo sprejeto. Ponudnik v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje. Ko je enkrat pogodba o nakupu sklenjena, je le ta shranjena na sedežu podjetja (za dostop do pogodbe nas prosim kontaktirajte).

 

Možnost plačil v spletni trgovini:
Plačilo po predračunu

Pri plačilu po predračunu boste v najkrajšem možnem času na svoj elektronski naslov prejeli navodila in podatke za plačilo na naš TRR. Med vsemi načini plačil je to zagotovo najvarnejša in najhitrejša oblika in je ravno zato tudi najbolj zaželena. Po opravljenem plačilu lahko pošljete potrdilo o plačilu. Tako omogočite hitrejšo obravnavo vašega naročila. Naročilo ne bo odposlano dokler ne prejmemo plačila na naš bančni račun. Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni (nato bo naročilo preklicano).

Podatki:

  • Koda namena: GDSV
  • Namen: Plačilo naročila + številka naročila + / datum (Primer: Plačilo naročila 3415 / 19.5.2017)
  • Referenca: SI00 2017 + številka naročila (Primer: SI00 20173415)
  • TRR: SI56 3300 0000 6975 358 (odprt pri Addiko Bank d.d.)
  • BIC: HAABSI22

UPN primer (predračun - spletna banka) - Zacimbe.si

 

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju vam pošiljko na dom dostavi dostavna služba DPD ali Pošta Slovenije. Plačilo se opravi ob prevzemu paketa. Naročilo plačate dostavljavcu z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago. Celotna kupnina je navedena v naročilu, in drži, če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno.

 

Dostava

Naročeno blago boste prejeli na naslov, naveden v obrazcu za naročilo, v roku treh (3) delovnih dni od dneva naročila (pod pogojem, da je blago na zalogi). Blago vam bo dostavila dostavna služba DPD (dostava se vrši v dopoldanskih in popoldanskih urah na vaš domači ali službeni naslov) ali Pošta Slovenije (dostava se vrši v dopoldanskih urah na vaš domači naslov). Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu.
V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem v najkrajšem možnem času obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.

V primeru, če naročnik prejme fizično poškodovan ali odprt paket, mora o tem takoj obvestiti dostavno službo in sprožiti postopek reklamacije.

 

Čas dostave

Ponudnik v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje.

Pri dostavi s Pošto Slovenije bo naročeno dostavljeno v dopoldanskem času (praviloma do 14. ure). Če na navedenem naslovu ob dostavi ni nikogar, ki bi sprejel pošiljko, poštar pusti obvestilo, da lahko paket dvignete na lokalni pošti.

S strani dostavne službe DPD je naročnik dolžan prevzeti blago na naslovu za dostavo, pod pogoji, ki jih določa DPD. Dostava se vrši v v dopoldanskih in popoldanskih urah na vaš domači ali službeni naslov. V primeru, da vas v času dostave ni na naslovu, vam lahko DPD dostavljavec pošlje SMS sporočilo, zato vam svetujemo, da pustite telefonsko številko v podatkih naročanja. Nato se lahko dogovorite za drug termin dostave ali prevzem na drugem naslovu.

 

Pakiranje

Naročene izdelke največkrat zapakiramo v kartonasto škatlo, ob večjem naročilu je lahko tudi več paketov. Posamezen izdelek ali komplet skrbno zapakiramo, da se med transportom ne poškoduje.

 

Cene

Cene veljajo na dan naročila in velja do preklica. Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV (9,5% ali 22%). Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene! V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

Ponudba in cene veljajo do odprodaje zalog, oziroma do vašega pisnega preklica naročila. Blago je brez garancije, razen, če je na spletni strani in embalaži navedeno drugače. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Vklopi razum zahtevaj račun

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh pošlje podjetju elektronsko sporočilo na ([email protected]), da odstopa od pogodbe ali pa izpolni obrazec za odstop od pogodbe, da odstopa od pogodbe in podjetju na elektronski naslov ([email protected]) pošlje izpolnjeni obrazec ali pa ga pošlje preko navadne pošte in tako sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od nakupa začimb, čilijev, mešanic začimb, soli in sladkorjev ni mogoč. Stroški vrnitve so na strani kupca.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: SIMPLICIS, Aleš Kolar, s.p., Brnčičeva ulica 13, 1231 Ljubljana – Črnuče. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

 

Reklamacije in garancija

V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko podatkov navedenih tukaj. Pošiljke pa vrnite na naslov upravljavca trgovine, ki je naveden na računu (pošiljk z odkupnino ne sprejemamo). Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema, garancije ni, v kolikor ta ni posebej navedena.
Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

 

Pravno obvestilo

Varstvo osebnih podatkov

Zavezujemo se, da bomo podatke ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drugi način ne bodo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi česar so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo “piškotke”. To so majhne datoteke, ki se ob obisku na strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste “piškotke” sprejeli ali zavrnili. Če “piškotkov ” ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

Izključitev odgovornosti

Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu samostojni podjetnik SIMPLICIS, Aleš Kolar, s.p. ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako podjetnik ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, podjetnik SIMPLICIS, Aleš Kolar, s.p. ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

Avtorske pravice

© Copyright 2014 – 2017 zacimbe.si Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spremeniti ali na kakršenkoli drug način reproducirati razen v primeru pisnega soglasja s strani samostojnega podjetnika SIMPLICIS, Aleš Kolar, s.p., ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev na spletni strani zacimbe.si

Vse informacije na straneh spletne trgovine Zacimbe.si (www.zacimbe.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

 

SIMPLICIS, Aleš Kolar, s.p.
Brnčičeva ulica 13
1231 Ljubljana – Črnuče
e-pošta: [email protected]
spletni naslov: www.zacimbe.si
Davčna številka: SI79473270
Matična številka: 6560679000
Transakcijski račun: SI56 3300 0000 6975 358 (Addiko Bank d.d.)
Datum vpisa v poslovni register Slovenije: 1.3.2014