Špinačna lazanja

objavljeno v Recepti, Vegetarijanske jedi, Začimbe
Deli s prijatelji

Špinača je ena izmed živil, ki jo z lahkoto uporabimo pri pripravi raznih jedi. Idej za pripravo kosila s špinačo je ogromno: špinača kot omaka, špinačna juha, špinača z govedino, špinačne palačinke, prosena kaša s špinačo… To je samo nekaj idej! Danes se bomo lotili še enega izvrstnega načina, kako špinačo uvrstiti v naš jedilnik – lazanja. Vsi poznamo lazanjo. Vsi obožujemo lazanjo. Predstavili vam bomo jed, ki se lahko zlahka uvrsti med vaše najljubše. Špinačna lazanja!

Špinačna lazanja

Kaj potrebujete za pripravo špinačne lazanje
 • pekač velikosti 20 X 30 cm
 • posodo za mešanje nadeva
 • cedilo
 • pečico
 • kuhalnico
 • žlico
 • mešalnik za jajca
 • aluminijasto folijo
Sestavine ki so potrebne za pripravo špinačne lazanje
Začimbe za špinačno lazanjo lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Sol Muškatni orešček Česen Dodaj vse v košarico

Sestavine za špinačno lazanjo

Postopek priprave špinačne lazanje
 1. Jajca penasto umešajte.
 2. Skuto in odtajano, odcejeno špinačo zmešajte skupaj in dodajte sol, mleti česen in muškatni orešček. V dobro zmešano skuto in špinačo, vmešajte še penasto umešana jajca.
 3. Pekač, velikosti 30 X 20 cm, pomažite s polovico kisle smetane. Preko nje položite prvi sloj testa za lazanjo. Za pekač omenjene velikosti, boste rabili 4 lističe. Začetek zlaganja špinačne lazanje
 4. Preko nadevajte približno 5 žlic špinačnega nadeva. Enakomerno ga pomažite, da bo prekrito celotno testo.
 5. Nadaljujte s slojem lističev in spet slojem špinačnega nadeva. Sloj nadeva naj bo tanek, vendar naj prekrije celotno površino testa. Tako boste lahko zložili vsega skupaj 5 slojev. Zlaganje špinačne lazanje
 6. Zaključite s slojem testa, katerega pomažete z drugo polovico kisle smetane in potresete s parmezanom ali drugim izbranim ribanim sirom. Priprava špinačne lazanje
 7. V zložene sloje naredite par vbodov z nožem, da se vam lazanja ne bo dvigovala med peko.
 8. Pekač v katerega ste zložili sloje za lazanjo, sedaj lahko pokrijete z aluminijasto folijo in ga postavite v ogreto pečico.
 9. Lazanjo pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija. Pečeno lazanjo vzemite iz pečice in jo pustite počivati 10 minut, preden jo postrežete.

Po želji, lahko žlico ali dve parmezana potresete že po vsakem sloju špinačnega nadeva. Ostanek lazanje bo odličen tudi za večerjo, ker bo še bolj prijetno kompakten. Skleda solate je edina stvar, ki jo še potrebujete, da bo vaše kosilo popolno!

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂
Deli s prijatelji