Špinača z govedino

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe | 0

Špinača je zelo zdrava zelenjava, zato jo večkrat vključite v vaš jedilnik. Da pa ne boste pripravljali le klasične kremne špinače, si drznite zmešati dva okusa, ki gresta perfektno skupaj. S tole kombinacijo mogoče prepričate še kakega malčka, da bo špinačo bolj z veseljem pojedel.

Testenine s špinačo in govedino

Kaj potrebujete za pripravo špinače z govedino:
  • cedilo
  • višjo ponev
  • nož
  • desko
  • kuhalnico
  • štedilnik
Sestavine, ki jih rabite za pripravo špinače z govedino*:

*za 4 osebe

  • 450 g zmrznjene, pasirane špinače
  • 250 g mlete govedine
  • Beef Brisket (če bodo jedli otroci, začimbne mešanice dodajte zelo malo, saj je pikantna)
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 dl mlačne vode
  • 1 čž peteršilja
Špinača z govedino se pripravi na sledeč način:
  1. Čebulo olupite in narežite na drobne koščke. Popražite jo na zadostni količini primernega olja.
  2. Špinačo odtajajte in jo dobro odcedite.
  3. Popraženi čebuli dodajte mleto goveje meso in začimbno mešanico Beef Brisket, sol in vse skupaj dobro prepražite do gotovega. Priprava govedine
  4. Prepraženi govedini dodajte odcejeno špinačo in jo ob srednji temperaturi počasi vmešajte v jed. Priprava špinače z govedino
  5. Po petih minutah vmešajte še sladko smetano in vodo, dobro premešajte, dosolite po potrebi in pokrijte posodo s pokrovko. Na srednji temperaturi naj se jed kuha toliko, da se kremasto zgosti. Vmes večkrat premešajte.

Špinača z govedino je super polivka oziroma gosta omaka, ki se odlično poda njokom, testeninam ali rižu. Vesel pa jo bo tudi krompir v kosih ali pire.

Špinača z govedino

Še nekaj uporabnih nasvetov:

Ko pražite sestavine, uporabljajte maščobo, ki je primerna za termično obdelavo.Torej, uporabite recimo olje, ki ima visoko stopnjo dimnosti, torej je manj škodljivo ob pregrevanju pri visokih temperaturah. Tako olje je gorčično in repično.

Začimbna mešanica Beef Brisket je po naravi blago pikantna ( 1 / 6 ), zato količino prilagodite vašemu okusu. Ko jed uživajo tudi otroci, jo dodajte le malo, ko v njej uživajo le odrasli, pa si jo privoščite več.

Ko kateremukoli mesu dodajate vodo – torej pripravljate omako – vedno dodajte mlačno vodo, saj v nasprotnem primeru meso lahko postane bolj trdo. Mrzla voda pomeni šok za vroče meso.

 

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂