Šparglji z lososom

Šparglji in losos. Je sploh lahko boljše? 😉 Zdrav, lahek in okusen obrok …

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo špargljev z lososom:
Postopek priprave obroka: 
  • Spodnje oziroma olesenele dele divjih špargljev odlomimo ali pa odrežemo, saj so bolj trdi. Te koščke pustimo in iz njih pripravimo juho.
Divje šparglje očistimo in odrežemo spodnje dele
Divje šparglje očistimo in odrežemo spodnje dele
  • Preostale šparglje damo v vrelo in osoljeno vodo. Kuhamo jih približno 10 minut, da se omehčajo.
Kuhanje špergljev
Kuhanje špergljev
  • Lososa začinimo z olivnim oljem, soljo, česnom in poprom. Dodamo še malo limone in nato lososa popečemo na obeh straneh (približno 5 do 10 minut).
  • Ko so šparglji kuhani, jih začinimo z istimi začimbami – poper, česen, sol, limonin sok in malo olivnega olja. Divji šparglji so bolj intenzivnega okusa, zato jih moramo kar močno začiniti.
  • Serviramo in uživamo v obroku.
Losos in šparglji
Losos in šparglji

Pa dober tek!