Solata s kvinojo in piščancem

objavljeno v Začimbe | 0
Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo solate s kvinojo in piščancem:
  • olivno olje
  • piščančji file
  • sol
  • poper
  • zelena solata
  • nekaj listov špinače
  • pol kozarčka kvinoje
Sestavine, ki jih potrebujemo za preliv:
  • 3 jušne žlice tahini omake
  • 2 čajni žlici philadelfije (če je nimamo, jo lahko nadomestimo s kislo smetano ali majonezo)
  • 2 čajni žlici naribanega ingverja (lahko nadomestimo z mletimim ingverjem; v tem primeru količino zmanjšamo)
  • 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • 1 žlička kurkume
  • 2 jušni žlici olja
  • ščepec soli
  • limonin sok
solata s kvinojo in piščancem v posodi
solata s kvinojo in piščancem
Postopek priprave solate:
  • V ponvi segrejemo olivno olje.
  • Piščančje fleje posolimo in popopramo. Po želji jih lahko narežemo na manjše rezine. Popečemo na olju.
  • Operemo solato in špinačne liste. Natrgamo na manjše koščke.
  • Pol kozarčka kvinoje dobro speremo pod vodo. Nato jo vsujemo v večjo kozico, jo zalijemo z dvema kozarčkoma vode in na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da voda izpari (približno 25 minut).
  • V večji posodi zmešamo solato, piščančje koščke in skuhano kvinojo.
  • Prelijemo s prelivom.
Postopek priprave solatnega preliva:
  • V večji posodici skupaj zmešamo:
  • 2 čajni žlici philadelfije (lahko nadomestimo z majonezo ali kislo smetano)
  • 2 čajni žllici sveže naribanega ingverja (lahko nadomestimo z manjšo količino mletega ingverja)
  • 1/2 čajne žličke kajenskega popra
  • 1 čajna žlička kurkume
  • 2 jušni žlici olja
  • ščepec soli
  • dodamo še toliko limoninega soka, da je mešanica primerna za preliv.
  • Preliv prelijemo čez solato s kvinojo in piščancem. Dobro premešamo. Po želji lahko okrasimo z naribanim korenčkom in koščki hruške.

Pa dober tek!

 

Recept nam je prispevala Martina M.