Sadna lazanja

objavljeno v Recepti, Sladice, Začimbe
Deli s prijatelji

Sladica pripravljena malo drugače – sladica pripravljena iz testa za testenine? Zanimivo, kajne! Perfektna kombinacija okusov. Vendar, zaradi svoje nasitnosti, je sadna lazanja bolj primerna za sladko večerjo, kot za sladico po polnovrednem kosilu. Razen, če boste za kosilo jedli juho in sadno lazanjo. Potem je to prava kombinacija.

Sadna lazanja

Kaj potrebujete za pripravo sadne lazanje
  • pekač 10 X 24
  • tehtnico
  • pečico
  • štedilnik
  • ponev za sadje
  • mešalnik
  • žlico
  • kuhalnico
  • nož
  • desko
  • aluminijasto folijo
  • pletilko ali špilo za prebadanje
Sestavine ki jih potrebujete za pripravo sadne lazanje
Za nadev potrebujete:
Za preliv potrebujete:
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 grški jogurt ( 1 žlica za premaz pekača!)
  • 1 jajce
  • 1 žlica maskarpone sira
  • 1 žlica rjavega sladkorja
Potrebujete še:
  • 6 lističev za lazanjo ( za 4 sloje)
  • 1 jajce
  • 1 žlica skute
Omenjene začimbe lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Sladkor Arabska kavna mešanica Cassia cimet Cejlonski cimet Dodaj vse v košarico
Sadna lazanja se pripravi na sledeč način
  1. Sadje operite, olupite in narežite na manjše koščke. Dodajte sladkor in žlico vode in podušite nekaj minut, da se omehča. Narezano sadje za sadno lazanjo
  2. Ohladite in vmešajte skuto in razžvrkljano jajce. Priprava nadevaPriprava sadnega nadeva
  3. Z eno žlico jogurta pomažite dno pekača. Pričetek zlaganja sadne lazanje
  4. Posebej z mešalnikom penasto zmešajte sestavine za preliv. Preliv mora biti tekoč.
  5. V pekač pomazan z jogurtom položite prvi sloj lističev za lazanjo. Preko nanesite tanek sloj sadja in par žlic preliva. Z žlico pomažite nadev po vsej površini testa. Sestavljanje sadne lazanje
  6. Sledi naslednji sloj lističev lazanje, sloj sadje, preliv in tako nadaljujte, dokler vam ne zmanjka sestavin.
  7. Sadno lazanjo zaključite s slojem lističev za lazanjo in prelivom, ki naj v celoti prekriva testo. Zaključena sadna lazanja pred peko

Lazanjo pokrijte z aluminijasto folijo in jo pecite na 200 stopinj Celzija. 30 minut naj bo pokrita s folijo, 15 minut naj se peče brez nje. Po desetih minutah peke,
lazanjo na par mestih prebodite, da se ne bo med peko dvigovala.

Pečena sadna lazanja

Pečeno sadno lazanjo prekucnite na servirni krožnik in jo skoraj popolnoma ohladite. Mlačna je najboljša. Razrežite jo na porcije in postrezite s kepico stepene sladke smetane.

 

Saj vem, da veš:

Lazanja, pečena v pekaču omenjene velikosti, je količinsko primerna za 3-4 osebe.

Sadje je seveda lahko poljubno, povsem po vašem okusu, le količinsko glejte, da ga ne bo preveč.

Lističe lazanje bi sicer lahko zamenjali s palačinkami ali listnatim testo, a menimo, nobeno testo ne bo tako popolno vpilo odvečne tekočine, kot to naredi testenina oziroma testeninsko testo.

 

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂
Deli s prijatelji