Rumove kroglice

objavljeno v Recepti, Sladice

Rumove kroglice so pravi hit v vsakem letnem času in najboljša izbira za pripravo hitre sladice, ko pridejo nenapovedani obiski. Recept je izredno preprost za pripravo, a hkrati odličen za kombiniranje različnih posipov in okusov.

Rumove kroglice

Za pripravo rumovih kroglic potrbujemo naslednje pripomočke:
  • kozica
  • tehtnica
  • žlica
  • mešalnik z rezilom
  • večja posoda
Za pripravo rumovih kroglic potrebujemo naslednje sestavine:
  • 200 g albert keksov
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g kokosove moke
  • 100 g čokolade v prahu
  • 250 g masla
  • 100 g črnega kakava
  • 4 žlice ruma
Rumove kroglice se pripravi na sledeč način:

1. V prvem koraku najprej stopiš maslo v manjši kozici in nato dodaš 4 žlice ruma.

2. V sekljalnik/multipraktik nalomiš piškote in jih zmelješ, kolikor se da na drobno.

3. V zmlete piškote nato dodaš sladkor in čokolado v prahu ter dobro premešaš.

4. Vse skupaj preliješ z mešanico masla in ruma in še enkrat dobro premešaš.

5. Preden začneš oblikovati kroglice, počakaš vsaj 10 do 15 minut. Nato zmes še enkrat dobro pregneteš in oblikuješ majhne kroglice.

6. Kroglice nato povaljaš v temnem kakavu ali kokosovi moki, seveda pa so lahko posipi različni; od mrvic do mletih mandljev ali celo kristalnega sladkorja.

Priporočam, da pustite kroglice čez noč v hladilniku, saj boste poskrbeli za še bolj intenziven okus.

Recept je prispevala Vesna.

Pa dober tek!