Riž z bučko in mesni polpeti

objavljeno v Mesne jedi, Recepti

Riž z bučko in enostavni mesni polpeti: nasiten in odličen obrok, primeren tudi za tiste, ki morajo zaradi kandide paziti na svojo prehrano.

Kako uporabiti nove začimbe
Kako uporabiti nove začimbe
Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo polpet in rižote z bučkami:
  • 100 g govejega mesa
  • 1 bučka
  • sol
  • himalajska sol
  • mleti česen
  • kumina v prahu
  • pol šalčke rjavega riža
  • 1 jajce
  • olivno olje
  • 1 čebula
  • kokosovo maslo
Postopek priprave polpetov in riža:
  • V posodo damo mleto meso in ga začinimo z mleto kumino, soljo, česnom v prahu in žličko olivnega olja. Dobro premešamo in maso razdelimo na nekaj enakih delov. Iz njih naredimo polpete.
Začinjeno meso - pripravleno, da iz njega naredimo polpete
Začinjeno meso – pripravleno, da iz njega naredimo polpete
  • V ponvi raztopimo kokosovo maslo. Vmes olupimo in nasekljamo čebulo ter jo dodamo k raztopljenemu kokosovemu maslu. Rahlo prepražimo, nato pa k čebuli dodamo še polpete. Dobro zapečemo na obeh straneh.
  • Ko so polpete narejene, jih iz ponve prenesemo na krožnik, v ponev pa dodamo še nasekljano bučko, ki jo prej prav tako začinimo s soljo, poprom in česom.
Praženje bučk
Praženje bučk
  • Medtem pripravimo riž. Odmerimo primerno količino, dobro speremo pod vodo, odcedimo in dodamo v kozico z vodo. Premešamo in počakamo, da voda zavre. Nato na srednjem ognju kuhamo toliko časa, dokler riž ni pripravljen.
  • Ko je riž pripravljen, ga stresemo v ponev oziroma dodamo k bučkam. V vse to vmešamo še jajce. Dobro premešamo in malo zapečemo.
  • Prenesemo na krožnik in postrežemo s polpeti.
Riž z bučkami in mesni polpeti
Riž z bučkami in mesni polpeti

Pa dober tek!

Recept je prispevala Ana V.