Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Polenta z začimbami

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
polenta z zacimbami

Polenta je jed, skuhana iz koruznega zdroba. Koruzni zdrob dobimo z mletjem koruznih zrn, s počasnim trenjem dveh kamnov in je prehodna oblika med zrnom in koruzno moko. Koruza je žito, ki ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi s celiakijo. Celiakija je bolezen prebavil, ki nastane zaradi preobčutljivosti na gluten. Gluten je rastlinska beljakovina, pogovorno pa mu rečejo tudi lepek, saj naredi strukturo testa lepljivo in elastično - ko delamo recimo kruh, testenine in podobno.


Polenta je nekdaj veljala za hrano revežev. Danes pa iz nje, sploh z dodatki, lahko naredimo pravo kulinarično poslastico. Koruza, koruzna moka in koruzni zdrob, med toplotno obdelavo ne izgubijo nobenih hranilnih snovi. S postopkom toplotne obdelave, beljakovine prisotne v njih, postanejo celo kakovostnejše. Skuhano polento lahko brez skrbi par dni hranimo tudi v hladilniku.

Koruzni zdrob zakuhamo v vročo vodo v razmerju 1:4 - torej: en lonček polente v štiri lončke vroče vode. Vodo solimo šele, ko zavre, saj tako pospešimo vretje. Ključ do dobre polente je neprestano mešanje zdroba, na zmerni temperaturi, toliko časa, da se jed zgosti.Recepte je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Polenta z začimbami

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

Navodila za uporabo:

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno