Ravioli z mesno omako iz pečice

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe | 0

Jedi iz pečice so izredno hvaležne za pripravo. Naredimo jih v eni posodi, kar posledično pomeni manj pomivanja posode. Ne potrebujejo stalnega mešanja in nadzora. Le včasih vržemo oko na pečico, da vidimo napredek. Enako je z ravioli iz pečice. Jed, ki je preprosta za pripravo, a zelo okusna. Zraven postrežemo skledo sezonske solate in se prepustimo okusom.

Ravioli iz pečice

Kaj potrebujemo za pripravo raviolov z mesno omako v pečici:
  • pečico
  • pekač
  • ponev za pripravo omake
  • kuhalnico
  • nož in desko za rezanje
Sestavine za pripravo raviolov z mesno omako iz pečice*:

*za okvirno 4 osebe

  • 1 por
  • 1 mlado čebulo z zelenjem
  • 250 g mletega mešanega mesa
  • 400 g poljubnih raviolov (mi smo uporabili špinačne)
  • 250 ml paradižnikove mezge
  • 200 g ribanega sira
  • čajna žlička luštreka
  • pol čajne žličke mletega česna
  • ščepec črnega popra
  • čajno žličko sladke paprike v prahu
Raviole z mesno omako iz pečice pripravimo po naslednjem postopku:
  1. Čebulo in por očistite in narežite na kolobarje.
  2. Ogrejte ponev, dodajte maslo ali olje in rahlo popražite por in čebulo. Dodajte tudi vse začimbe, razen paprike. Popražite samo toliko, da čebula postekleni.Priprava omake
  3. Dodajte mleto mešano meso in pražite med mešanjem.
  4. Ko meso spremeni barvo, posolite in dodajte paradižnikovo mezgo in sladko papriko v prahu.
  5. Dobro premešajte, dodajte 1 deciliter vode in pustite, da voda povre. Kuhanje omake
  6. Ko voda povre, omako odstavite s štedilnika, dolijte še 1 deciliter vode, premešajte in se lotite priprave pekača.
  7. Pekač primerne velikosti (20 x 30 cm) dobro naoljite.
  8. Vanj stresite surove raviole. Mi smo uporabili kar zmrznjene. Lepo jih razporedite po pekaču in jih prelijte z 1 decilitrom vode.
  9. Čez raviole enakomerno prelijte pripravljeno omako. Ravioli z omako
  10. Za zaključek jed bogato potresite z ribanim sirom in pekač postavite v ogreto pečico. Ravioli z omako in sirom
  11. Pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija.
Še nekaj informacij:

Kot smo že omenili, za pripravo raviolov iz pečice lahko uporabite sušene raviole ali zmrznjene. Nadev raviolov je stvar vašega okusa, lahko pa se malo poigrate in v pekač polagate izmenično raviole z različnim polnilom.

Če niste ravno ljubitelj mesa, si omako lahko pripravite s poljubno zelenjavo ali s stročnicami (čičerika, fižol), glejte samo to, da je omaka dovolj tekoča, da bo omogočila raviolom, da se skuhajo.

Ko se jed speče, jo vzemite iz pečice in pustite na pultu 10 minut, da se procesi peke umirijo. Pečeni ravioli z omako iz pečiceDa pa bodo vaši užitki popolni, ob raviolih iz pečice potrebujete le še skledo vaše najljubše solate.

 

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂