Puranje rolice

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Začimbe | 0

Kolikokrat se za kosilo lotite priprave puranjega mesa? Ponavadi se na naših krožnikih znajde piščanec v raznih oblikah. Puranje meso je sicer kvalitetnejše a velikokrat tudi bolj občutljivo za pripravo, kot piščančje, saj je lahko bolj žilavo. Zato je dobro, da puranje meso vzamete pri preverjenem ponudniku, mogoče lokalnem kmetu ali mesarju, ki mu zaupate. Rolice pa seveda ravno tako lahko naredite s piščančjim mesom.

Puranje rolice

Kaj potrebujemo za pripravo puranjih rolic:
  • tolkač za zrezke ali valjar in pvc vrečko
  • desko
  • zobotrebce
  • žlico
  • pečico
  • pekač
Sestavine za pripravo puranjih rolic:
Postopek priprave puranjih rolic:
  1. Puranje zrezke dobro potolčemo s kladivcem, da so čim tanjši in se bodo lažje zavili. Če nimate kladivca za meso, si lahko pomagate z vrečko za vlaganje in valjarjem.
  2. Meso vložite v vrečko in enakomerno tolčete z valjarjem po njem.
  3. Zrezke posolimo z ene strani in pomažemo s tenkim slojem gorčice po drugi strani. Priprava puranjih rolic
  4. Potresemo s pimentom in mletim česnom, dodamo rezino sira ( lahko tudi ribanega) ter potresemo z grobo mletimi bučnimi semeni. Priprava puranjih rolic s sirom in bučnimi semeni
  5. Zrezke zavijemo v rolice in jih fiksiramo z dvema zobotrebcema.
  6. Rolice položimo v pomaščen pekač in premažemo z grškim jogurtom.
  7. V ogreti pečici, rolice pečemo 40-50 minut na 180 stopinj Celzija, odvisno od velikosti zrezkov. Pečene puranje rolice
Uporabni nasveti:

Ko so rolice pečene, jih preložimo na krožnik in iz tekočine, ki je ostala v pekaču, pripravimo še omako. Tekočino prelijemo v ponev, dodamo ji še žlico mletih bučnih semen, konzervo graha in sladko smetano. Zavremo in dobimo okusno omako, s katero bo zadovoljna vsaka priloga: recimo riž, testenine, kruh…

Puranje rolice, namesto v pečici, lahko popečete tudi na ponvi. Čas kuhe bo sicer krajši, vendar bo potrebno dodati maščobo.

Puranje rolice postrežemo s prilogo. Včasih je dovolj že samo skleda priljubljene solate. Nekomu bodo šle v slast z rezino sveže pečenega domačega kruha.
Spet tretji si bodo zraven privoščili krompir, omako in solato. Kakorkoli že, naj vam teknejo.

 

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! 🙂