Proseni čokoladni puding

objavljeno v Recepti, Sladice, Začimbe

Ste tudi vi v otroštvu uživali v proseni kaši? Tokrat smo si privoščili kanček nostalgije na moderen način in pripravili čokoladni puding iz prosene moke. Posladkali smo ga z rjavim sladkorjem demerara ter začinili z nepogrešljivima cimetom in vaniljo.Proseni čokoladni puding

Sestavine za proseni čokoladni puding (4 osebe):
Omenjene začimbe lahko dobite s klikom na spodnje gumbe:

Sol Demerara sladkor Cimet Vanilja Dodaj vse v košarico

Priprava prosenega čokoladnega pudinga:
  1. Mleko zavrite in med mešanjem dodajte kakav, proseno moko ter ščep soli.
  2. Kuhajte pri nizki temperaturi, dokler ne nastane kremasta zmes.
  3. Sladkajte z rjavim sladkorjem in okrasite s cimetom ter vaniljo.
  4. Postrezite toplo ali hladno.

 

Pa dober tek!